banner564

“Şiddet dili sona erecek”

Başbakan Davutoğlu, "Çözüm süreci yeni bir rotaya girmiştir “dedi

“Şiddet dili sona erecek”
banner598
Partisinin Ankara gençlik kongresinde konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Çözüm süreci bugünkü açıklamayla yeni bir rotaya girmiştir. Çözüm süreci kumpaslar badireler atlattı. Türkiye'de şiddetin dili sona erecek. Tarihler çok güzel şeyler ifade ediyor" dedi.
Ahmet Davutoğlu, çözüm sürecindeki kararlılığa işaret ederek, "Demokratik siyaset varsa, herkes demokrasi içinde görüşlerini ifade ediyorsa, gençlerin, devlet adamlarının da bir daha şiddeti, nefreti körükleyici açıklamalardan uzak durması lazım. Artık bu topraklarda silah diliyle kimse konuşmamalıdır. Yapılan açıklamayı yakından takip edeceğiz" diye konuştu.


“Demokratik siyasetin önü açılacak”
 Davutoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: "12 yıllık AK Parti iktidarları döneminde eski Türkiye ile yeni Türkiye arasındaki fark bu. Özgürlük arayan gençler özgürlüklerine kavuştular. Kardeşçe, yan yana başı açık, başı örtülü eğitimlerini alıyorlar. Bugün 28 Şubat'ın muhasebesini yapma günü. 28 Şubat'ın kalıntıları ayaklarımızın altındadır. Vatan AK gençliğe emanet. 28 Şubat'ta tanklar Sincan'da yürüyordu, şimdi ise Süleyman Şah için Suriye'de yürüyor. Biz, AK Parti iktidarları dönemince bütün bir iç tehdit kavramını ortadan kaldırdık. Milletle devleti bir daha ayrıştırılamayacak şekilde bir araya getirdi.” 

Güncelleme Tarihi: 01 Mart 2015, 09:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474