banner564

‘Siyasetin tepesi’

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı’nın siyaset dışı olamayacağını yineledi

‘Siyasetin tepesi’
banner598
    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, seçim kampanyasının yürütüleceği Kuleli Sokak'taki seçim koordinasyon merkezinin açılış törenine katıldı.
   Seçim kampanyası kapsamında cuma günü Vizyon Belgesi'ni açıklayacaklarını bildiren Erdoğan, "Bu vizyon belgesinin hazırlık çalışmaları işte bu merkezde yapılıyor. Bir kolektif akıl tarafından bu hazırlanıyor. Bu kolektif aklın ortaya koyacağı vizyon belgesiyle de Türkiye'de halkın seçtiği bir cumhurbaşkanı neler yapar, neler yapacaktır, nasıl yapacaktır? Bunların hepsini bu belgede göreceğiz" ifadesini kullandı.
   Erdoğan, siyasetin dışında bir cumhurbaşkanı düşünmenin asla mümkün olmadığını ifade ederek, şunları kaydetti:"Cumhurbaşkanlığı makamı bir vitrin makamı değildir. Cumhurbaşkanlığı makamı siyasetin, tepe noktasıdır ama bunu anlamayanlar, bilemeyenler olabilir. Dünyanın her yerinde bu böyledir. Ülkemizde de bugüne kadar böyle olmuştur ama bunun bir gelenek anlayışı içerisinde yürütenler olmuş olabilir.

Nereden nereye getirdiğimiz ortada

   Buna tabii Sayın Gül'ü dahil etmem mümkün değil. Çünkü biz birlikte ciddi bir mücadele verdik ve kendisinin cumhurbaşkanlığı döneminde 7 yılda da Türkiye'nin nereden nereye geldiğini biliyorsunuz. 12 yıl aynı şekilde ülkemizi nereden nereye getirdiğimiz ortadadır.
   Eğitimde, sağlıkta, adalette, emniyette, ulaşımda, enerjide ve ekonomide attığımız adımların hepsi ortadadır. Bunların detaylarına girecek değilim, bütün bu detayları Vizyon Belgesi'ni açıkladığımız gün konuşacağız."

Güncelleme Tarihi: 08 Temmuz 2014, 09:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473