banner564

Tarih tekerrür etti

TBMM'de, 26. Yasama Dönemi başladı, HDP'li vekil Leyla Zana yemin için kürsüye çıktığında ise kriz yaşandı

Tarih tekerrür etti
banner598
TBMM'de, 26. Yasama Dönemi başladı. HDP'li vekil Leyla Zana yemin için kürsüye çıktığında ise ufak bir kriz yaşandı. 
Leyla Zana önce Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın olduğu tarafa bakarak ''Biji aşiti'' (Yaşasın barış) dedi.
Daha sonra yemin eden Zana, yeminin sonunda, ''Büyük Türk milleti'' yerine ''büyük Türkiye milleti'' dedi. TBMM'yi yöneten Baykal ise milletvekillerinin yemini kendi düşüncelerine göre değiştiremeyeceğini söyledi, Zana'yı tekrar yemin etmeye çağırdı ama Zana kürsüye geri dönmedi. Danışmanları Leyla Zana'nın kürsüye tekrar çıkmayacağı bilgisini iletti.. 
Leyla Zana 24 yıl önce de yemin töreninde yeminine Kürtçe sözler ekleyerek kriz çıkmasına yol açmıştı..
Deniz Baykal görevi TBMM Başkanı İsmet Yılmaz'dan devraldı. Genel Kurul öncesi, Baykal ve geçici Başkanlık Divanı üyeleri, saat 14.00'te TBMM Atatürk Anıtı'na çelenk koydu.
Vekiller yemin etmeden önce CHP'li Sezgin Tanrıkulu söz aldı.
Tanrıkulu, yaşanan terör saldırısı nedeniyle Paris için saygı duruşunda bulunulmasını istedi. Ancak Deniz Baykal, Meclis'in henüz açılmadığını söyleyerek bu teklifi reddetti.
 Deniz Baykal, milletvekillerinin yemin ettiği sırada Atatürk için saygı duruşunda bulunmak üzere ayağa kalkmaya çağırdı. Bunun üzerine vekiller ayağa kalkarak Atatürk için saygı duruşunda bulundu.
 25. Dönem'de olduğu gibi 77 yaşındaki TBMM'nin en yaşlı üyesi sıfatıyla CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal başkanlığında toplanan Genel Kurul'da milletvekilleri, seçim çevresi, soyadı ve adlarının alfabe sırasına göre ant içti.

Güncelleme Tarihi: 18 Kasım 2015, 08:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473