banner564

Türkiye ayakta

Birçok ilde Leyla ve Eylül'ü katledenler kınandı, çocuk istismarlarına karşı protesto gösterileri düzenlendi

Türkiye ayakta
banner598

 Leyla ve Eylül'ün öldürülmesinin ardından tüm yurtta protestolar düzenlendi. Antalya Kemer'de, Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Gül'ün eşi Neşe Gül öncülüğünde, çocuk istismarı ve kaçırma olaylarına tepki için yürüyüş yapıldı. Yürüyüşe Başkan Mustafa Gül ile özel rehabilitasyon merkezinin engelli çocukları ve çok sayıda Antalyalı katıldı. Yürüyüşe katılanlara, üzerinde ağzı ellerle kapatılmış çocuk resmi, altında '#SUSMA' yazısı bulunan tişörtler dağıtıldı. Kemer Belediyesi önünde toplanan grup, Liman Caddesi'nden başlayarak, Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü. Ellerinde 'Çocuk tecavüzüne, istismarına hayır', 'Bedenime dokunma', 'Gizem', 'Ceylin', 'Leyla', 'Eylül' yazılı dövizler taşıyan grup üyeleri, yürüyüş sırasında 'Bedenime dokunma', 'İstismara hayır', 'Tecavüze hayır' sloganları attı. Meydanda toplanan grup adına basın açıklamasını okuyan Neşe Gül, caydırıcı kanunlar çıkarılarak, çocuk istismarına son verilmesi gerektiği söyledi. 

Daha kaç masum çocuk katledilmesi gerekiyor?
20 Şubat günü yaptıkları basın açıklamasının ulusal kanallarda yer aldığını hatırlatan Gül, "Aynı gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan çocuk istismarı için en ağır cezanın getirileceğini dile getirdi. Fakat hala caydırıcı yaptırımlar veya kimyasal hadım uygulamasını boş verin, sadece araştırmayla kaldı. Aradan 4,5 ay ve genel seçim geçti ve yine çocuklarımızı koruyamadık. Eylül gitti. Leyla için ise dualarımız fayda etmedi. Caydıramadık canileri. Leyla'nın annesi günlerce 'Kızım sütten başka bir şey içmez. Ona süt verin' feryatlarını ettikçe yüreklerimiz parçalandı ve anneye malum olmuş ki boncuk gözlüsü aç bırakılarak katledilmişti. Daha kaç masum çocuğun sapıkça emeller için canice katledilmesi gerekiyor?" diye konuştu.

İzmir'de de protesto
İzmir'deki tarihi Kemeraltı Çarşısı girişinde bir araya gelen Kemeraltı Esnaf Derneği üyeleri, bazı sivil toplum örgütleri temsilcileri ve Anatolian Soldiers, 35 army, İzmir Motosiklet Kulübü ile İzmir Chopper isimli motosiklet kulüpleri açıklama yaparak çocuk istismarına karşı önlem alınmasını istedi. Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Ümit Kaya, son bir hafta içerisinde Ankara Polatlı'da 8 yaşındaki Eylül Yağlıkara'dan, ardından da Ağrı'da Ramazan Bayramı'nın 1'inci günü kaybolan 4 yaşındaki Leyla Aydemir'den acı haber geldiğini hatırlatarak, tüm Türkiye gibi kendilerinin de bağrının yandığını kaydetti.

Bir şeyler yapılmalı
Amasya’da Eğitim Bir-Sen Amasya Şube Başkanlığı Türkiye’nin yüreğini yakan Eylül ve Leyla cinayetlerini, düzenledikleri basın açıklaması ile kınadı. Eğitim Bir-sen Amasya Şube Başkanlığına bağlı sendika üyeleri Yavuz Selim Meydanı’nda düzenledikleri basın açıklaması ile Türkiye’nin içini yakan çocukların kaybolması, istismar edilmesi ve 8 yaşındaki Eylül ve 4 yaşındaki Leyla’nın katledilmesi nedeniyle bir basın açıklaması yaptı. Eğitim Bir- Sen Amasya Şube Başkanı Kerem Camcı'nın okuduğu açıklama şöyle:  Kayıp çocuk vakaları artıyor, çocuk istismarı çoğalıyor ve çocuk cinayetleri sıradanlaşıyor sosyal medya tepkisinin dışında hiçbir adım atılmıyor.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473