banner564

Türkiye'de terör operasyonu sürüyor

Başbakan Davutoğlu, terör örgütleri ile bağlantısı olduğuna inanılan 590 kişinin gözaltına alındığını belirtti

Türkiye'de terör operasyonu sürüyor
banner598
Başbakan Ahmet Davutoğlu, PKK, DAEŞ ve DHKP-C üç terör örgütüne mensup unsurların polis ve jandarma tarafından gözaltına alındığını açıklayarak, “Şu anda 590 terör örgütüyle iltisaklı, potansiyel tehdit eden unsur gözaltına alınmış durumdadır.” dedi. 
Başbakan Ahmet Davutoğlu dün, İstanbul’a hareketinden önce Esenboğa Havalimanı'nda yaşanan terör olayları ve düzenlenen operasyonlar ile ilgili açıklamalarda bulundu. PKK, DEAŞ ve DHKP-C’ye yönelik yürütülen operasyonlarda kararlılıklarından kimsenin şüphesi olmaması gerektiğini belirten Davutoğlu, “Biz bu operasyonları başlatırken gelişmelerin siyasi, askeri ve güvenlik sonuçlarını detaylı bir şekilde etüt ederek buna karar verdik.” diye konuştu. 22 ilde süren operasyonlarda bir önceki gün 302 terör unsurunun gözaltına alındığını kaydeden Davutoğlu, şu ifadeleri kullandı: “Dün gece de 288 terör unsuru yine her üç terör örgütüne mensup unsur polis ve jandarma tarafından gözaltına alındı. Toplam 590 terör örgütü ile iltisaklı potansiyel tehdit eden unsur gözaltına alınmış durumda. Bu çalışmaları kararlılıkla sürdürüyoruz. Operasyon kararı askeri yetkililerimizin emniyet yetkililerimizin bakanlıklarımızın bir dönemdir yaptığı değerlendirmeler sonucunda bakanlar kurulu ve milli güvenlik kurulunda yaptığımız istişareler sonucunda son olarak geçtiğimiz güvenlik zirvesinde alınan kararlarla hayata geçirilmiştir.” 

“Kamu düzeninin sarsılmasına izin verilmeyecek…”
Demokrasi ve özgürlük alanlarının korunacağını, kimsenin Türkiye’de demokratik hayatı tehdit etmesine, demokratik hayatın teminatı kamu düzenini sarsmasına izin vermeyeceklerini belirten Davutoğlu, şöyle konuştu: “İkincisi kamu düzeni bağlamında bu operasyon halkımızın temel güvenlik alanlarını özgürlük alanları dışında temel güvenlik alanlarını korumaya dönüktür. 7 Haziran'dan bu güne eylem türleri itibariyle 121 silahlı saldırı, 15 adam kaçırma, 16 yıl kesme, 59 adam araç yakma, 53 patlayacı atma, 17 haraç alma dahil 281 terör eylemi yapılmıştır. Aynı dönemde 5 asker ve polisimiz şehit edilmiştir. 3 askerimiz ve 50 polisimiz yaralanmış, 1 polisimiz kaçırılmış, 4 vatandaşımız katledilmiş, 10 vatandaşımız yaralanmış. Demokratik seçimler neticesinde Türkiye’de huzur ve güvenin tahkim edilmesi gerekirken bazı unsurlar Türkiye’de sanki bir yönetim boşluğu varmış gibi bir algıyla kaosu derinleştirmek amacına yöneldiler ve doğrudan kamu düzenini hedef aldılar. Bu zaman zarfında her ne kadar demokratik kuralların gereği olarak istifamızı vermiş ve görevi sürdürme talimatı almış isek de ülkemizin huzuru güvenliği söz konusu olduğunda bir an dahi tereddüt etmeyin, siyasi geleceğimizi değil, ülkemizin geleceğini düşünürüz. Kamu düzeni bağlamında yürütülen tehdit edici unsurlara karşı operasyonlarda kararlılığımızı gösteriyoruz.”

DAEŞ ve PKK hedefleri vuruldu
Suriye'nin kuzeyindeki DAEŞ terör örgütü ile Irak'ın kuzeyindeki PKK terör örgütüne ait hedeflerin etkili olarak vurulduğu bildirildi. Başbakanlık Koordinasyon Merkezi'nden yapılan açıklamada, ülkenin ve milletin güvenliği ve huzuru için başlatılan operasyonların devam ettiği belirtildi.
Türkiye Cumhuriyeti'nin güvenliğini, güvenlik güçleri ile sivil vatandaşlarının huzur ve emniyetini tehdit eden DAEŞ, PKK ve DHKP-C terör örgütlerine yönelik operasyonların yurtiçi ve sınır ötesi olarak sürdürüldüğü belirtilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi:
"Gece boyu devam eden ve Türk Hava Kuvvetleri tarafından Suriye'deki DAEŞ terör örgütü ile Kuzey Irak'taki PKK terör örgütü hedeflerine dönük icra edilen harekat Türk Silahlı Kuvvetleri'nin milli imkan ve kabiliyetleri ile gerçekleştirilmiştir. Bu çerçevede 24 Temmuz'da Suriye'nin kuzeyindeki DAEŞ terör örgütü ile Irak'ın kuzeyindeki PKK terör örgütüne ait hedefler etkili olarak
vurulmuştur. Hava harekatında Irak'ın kuzeyinde PKK terör örgütünün kullandığı Zap, Metina, Gara, Avaşin-Basyan, Sinath Haftanin, Hakurk ve Kandil'deki sığınak,  barınak, depo, lojistik nokta ve barınma alanları ile mağaralar, modern ve klasik mühimmat ile vurulmuştur. Ayrıca, icra edilen hava harekatı ile eş zamanlı olarak Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na ait ateş destek vasıtaları ile Suriye'nin kuzeyindeki DAEŞ terör örgütüne ait hedefler ve Irak'ın kuzeyindeki PKK terör
örgütüne ait hedefler ateş altına alınmıştır. Uluslararası hukuk çerçevesinde milli egemenliğimizi korumaya dönük meşru adımlarımıza ilişkin olarak sınır ötesi harekatla ilgili başta Birleşmiş Milletler ve NATO olmak üzere uluslararası kuruluşlar ile dost ve müttefik ülkeler nezdinde Dışişleri Bakanlığımız aracılığı ile gerekli girişimler ve bilgilendirmeler yapılmıştır."

Güncelleme Tarihi: 26 Temmuz 2015, 15:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473