banner564

Türkiye’ye BM’den övgü

Valerie Amos, Kobani'den gelen çok sayıda kişinin Suruç'un yerli halkıyla bütünleşerek yaşamlarını sürdürmeye çalıştığını gözlemlediğini belirtti

Türkiye’ye BM’den övgü
banner598
Birleşmiş Milletler Acil Durumlar Koordinatörü Valerie Amos, Kobani'den gelen çok sayıda kişinin Suruç'un yerli halkıyla bütünleşerek yaşamlarını sürdürmeye çalıştığını gözlemlediğini belirterek, "Tabii ki uluslararası camia, bu politik devam eden krizi çözüme ulaştırana kadar yapması gerekeni en iyi şekilde yerine getirmeli" dedi. Amos, Türkiye'ye sığınan Suriyeli Kürtler'in barındığı Şuruç Yatılı İlköğretim Bölge Okulu (YİBO) yanında AFAD'ın oluşturduğu kampı ziyaret etti. Suriye'den gelen Kürtler ile sohbet eden Amos, daha sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'ye sürecin başından itibaren Suriye'ye verdiği destekten dolayı teşekkürlerini iletti.
Kobani'den gelen çok sayıda kişinin Suruç'un yerli halkıyla bütünleşerek yaşamlarını sürdürmeye çalıştığını gözlemlediğini aktaran Amos, Türkiye'nin tüm kamu kurum ve kuruluşlarıyla konuklarını en iyi şekilde ağırladığını gördüğünü vurguladı. Amos, sığınmacıların büyük bir bölümünün çocuk olduğuna dikkat çekerek, şöyle devam etti:
''Çocukların psikolojik desteğe ihtiyaçları var. Burada bir sığınak buldular, geldiler. Çadırlarda yaşıyorlar tabii ki burada kurulan şu andaki durum geçici olarak devam ediyor ama bir kamp oluşturulacak, orada devam edecekler. Suriye krizinin bölgedeki özellikle Türkiye, Irak, Ürdün ve Lübnan'a büyük etkisi olduğunu biliyoruz. Bu 4 yıla yakın devam eden çatışmada Türkiye'de 900 bin kayıt altına alınmış kişi olduğunu biliyoruz. Aslında sayının 1.6 milyonu aştığını görüyoruz. Tabii ki ülkelerin kendine ait düşünmeleri gereken durumlar var. Endişeleri olabilir. Ekonomilere, sağlık sistemine etkileri var. Fakat tabii ki bunların yanında çok büyük bir insani etkisi var. Çocuklar kesinlikle görmemeleri gereken, asla görmelerini istemediğimiz şeylere şahit oldular. Anneleri çaresizce ailelerini birlik içinde tutmaya çalışıyorlar. Tabii ki uluslararası camia, bu politik devam eden krizi çözüme ulaştırana kadar yapması gerekeni en iyi şekilde yerine getirmeli."

Güncelleme Tarihi: 20 Ekim 2014, 09:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474