banner564

“Yapanları da aşağılayacağız"

Kılıçdaroğlu, kimlik, inanç, mezhep ve yaşam tarzı üzerinden siyaset yapmayacaklarını belirtti

“Yapanları da aşağılayacağız
banner598
CHP'nin 18. Olağanüstü Kurultayı'nda seçilen Parti Meclisi (PM) üyeleri, Genel Başkan Kılıçdaroğlu, başkanlığında ilk toplantısını gerçekleştirdi. 
Toplantının açılışında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gencecik çocukların uyuşturucu batağında olduğunu savundu.   "Vahşi kapitalizm, anayasada öngörülen sosyal devleti yıktı" diyen Kılıçdaroğlu, "Yok artık sosyal devlet, birbirimizi kandırmayalım. Emeğin, alınterinin sömürüldüğü, insanların yeraltında olumsuz koşullarda çalışmaya mahkum edildiği bir sistem yaşıyoruz" dedi.

“Hepimize düşen görev”
Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:
"Sistemi tetikleyen ana unsur AKP'nin izlediği ekonomi politikalarıdır. 'Gelin biz de işçilik çok ucuz' diyorlar. Ölse de kimse hesabını sormuyor, nasıl bir düzen bu? Bu düzeni kurmasına ve sürdürmesine karşın AKP iktidar oluyor. Asıl sorgulamamız, asıl üzerinde durmamız gereken nokta bu. İnsan hayatını bu kadar ucuzlatan, insanı yok eden bir iktidar nasıl oluyor da varlığını sürdürüyor? Temel nedeni, kimlik siyaseti. Kimlik üzerinden insanları bölüyor. İnanç üzerinden bölüyor, etnik kimlik üzerinden, mezhep üzerinden, yaşam tarzları üzerinden bölüyor. 'Aman ha CHP iktidara gelirse senin yaşam tarzına müdahale edecek' diyor, korkutuyor. Oysa biz asla yaşam tartzına müdahale etmeyeceğiz. Niye inancına müdahale edelim. Bu siyaseti toplumun genlerine şırınga ediyor ve kendi tabanını orada tutuyor. Hepimize düşen görev, kimlik üzerinden, inanç üzerinden, mezhep üzerinden, yaşam tarzı üzerinden siyaset yapmayacağız, yapanları da aşağılayacağız. Kınayacağız demiyorum, aşağılayacağız. İnsan en değerli varlıktır. Kimlik de mezhep de saygı duyulması gereken temel manevi dünyasıdır. O alana siyasetçi olarak asla müdahale etmeyeceğiz, müdahale edilmesine  izin vermeyeceğiz. Bütün yurttaşlarımın şunu bilmesini isterim, senin kimliğinin, inancının, yaşam tarzının güvencesi biziz, güvencesi CHP'dir. Hiçbir endişe duyma. Yaşam tarzına, kimliğine müdahale edilmeyecek. Sen eğer bu alanlarda bir sorunla karşılaşırsan o sorunu çözmek benim boynumun borcudur. Bu partinin boynunun borcudur."

Güncelleme Tarihi: 14 Eylül 2014, 08:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473