banner564

Rusya’ya 3 koldan yaptırım

Rusya’ya 3 koldan yaptırım

Rusya’ya 3 koldan yaptırım
banner598
ABD ve AB, Rusya’ya yönelik yaptırımlarını sertleştirdi. Sberbank dahil ülkenin önde gelen bankaları, enerji ve savunma sanayi şirketleri AB’den kredi alamayacak, hisse senedi işlemi yapamayacak. UKRAYNA krizinin Batı ile Rusya arasında yeni ‘soğuk savaş’ çıkartıp çıkartmayacağı 6 aydır tartışılırken, ABD  ve Avrupa Birliği’nden (AB) Rusya’ya yönelik yeni yaptrımlar geldi. 
 AB ile ABD eş zamanlı dördüncü yaptırım paketini yürürlüğe koyarken, Moskova da karşılık vereceğini ve konuyu uluslararası yargıya taşıyacağını açıkladı. ABD’nin, ülkenin en büyük bankası Sberbank’ın da dahil olduğu Rus bankalarının ABD tahvil ve hisse senedi piyasalarına olan erişimini sınırlamak için yeni adımlar atacağı bilgisi geldi. Yaptırımlar, Rusya’nın enerji, finans ve savunma sektörlerine yönelik, AB’nin yeni ekonomik yaptırımları ile eşzamanlı olarak gerçekleşecek. Tüm bu yaptırımların kapsamına bakıldığında dünün tarihe yeni ‘Kara Cuma’ olarak geçeceği yorumları yapıldı. 

Rusya: Otomobil girişi yasaklanacak
PUTİN’in sözcüsü Dmitriy Peskov, “Yaptırımları yasadışı sayıyoruz. Dünya Ticaret Örgütü’ne başvuracağız” dedi. Putin’in yardımcıların Andrey Belousov ise Moskova’nın nasıl karşılık vereceğini açıkladı. Belousov, “Avrupa ülkelerinden ikinci el ve bazı yeni model otomobillerin Rusya’ya girişini yasaklamayı planlıyoruz. Ayrıca Avrupa Birliği ülkelerinden bir dizi hafif sanayi ürününü de ülkemize sokmayacağız. Bu malların listesine Avrupa’dan tüm tekstil ürünleri girebilir” dedi.

Güncelleme Tarihi: 14 Eylül 2014, 09:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473