banner564

Gurur veren başarı

Minik Piyanist Suna Alsancak, Bulgaristan’da 2 birincilik kazandı

Gurur veren başarı
banner598
Bulgaristan’ın Albena şehrinde bu yıl ikincisi düzenlenen II. International Music Competition “ Heirs of Orpheus”da Kuzey Kıbrıs fırtınası esti. Yarışmaya Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden katılan 7 yaşındaki piyanist Suna Alsancak ve ünlü piyanist Rauf Kasimov 2’şer birincilik, yetenekli genç piyanistlerden Erol Emmioğlu  üçüncülük kazanarak gurur veren bir başarıya imza attılar.
Kültür Bakanlığı’nın da katkılarıyla, aralarında Rusya, ABD, Bulgaristan,  Türkiye, Azerbaycan, Hollanda, Romanya’ nın da içinde bulunduğu 14 ülkenin katıldığı “Heirs of Orpheus”a 2 öğrencisiyle birlikte katılarak ödülleri toplayan Rauf Kasimov, ‘Öğretmen – Öğrenci’ dalında Suna Alsancak’la birlikte ve  Beste dalında  birincilik alırken, alkış yağmuruna tutulan minik Suna 7 – 12 Yaş Gurubu Piyano dalında ve öğretmeni Kasimov’la ‘Öğretmen – Öğrenci’ dalındaki birinciliğiyle göz doldurdu.  17 yaşındaki Erol Emmioğlu da  15 – 19 yaş grubunda konservatuar öğrencileriyle yarışarak anlamlı bir üçüncülük elde etti. Suna ve Erol yarışma süresince jurideki piyano hocalarıyla da master – class yaptılar.
Suna’ya özel plaket
Farklı dallarda müzik profesörlerinden olşan  jurinin görev aldığı Yarışma’da 10 Eylül’de birincilik ödülleri dağıtıldı. Ödül dağıtımı sonrasında birinci gelenlerin katıldığı  Gala  Konser gerçekleşti. Ödül töreninde 8 kişilik juri  en küçük yarışmacı olarak dikkatleri üzerinde toplayan Suna Alsancak’a birincilik ödüllerinden ayrı olarak Özel Plaket takdim edildi.

Güncelleme Tarihi: 14 Eylül 2014, 08:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473