banner564

Yürekler sızladı

İstanbul Boğazı'nda kaçak göçmenleri taşıyan tekne battı, 24 kişi öldü

Yürekler sızladı
banner598
İstanbul Boğazı'nda kaçak göçmenleri taşıyan tekne battı. 24 kişinin cesedine ulaşıldı, 7 kişi de kurtarıldı. 7-8 kişilik tekneye 40 kişi binen kaçakların, çocuklara yetişkin can yelekleri giydirdiği ortaya çıktı. Kurtarma çalışmalarına katılan bir balıkçı ise “Büyük bir ihtimalle gemi çarptı” dedi.
 Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, sabaha karşı Riva açıklarında bir teknenin battığı yönünde ihbar geldi. İhbar üzerine bölgeye giden ekipler, herhangi bir bulguya rastlamadı. Bir süre sonra Rumeli Feneri'nin 2.5-3 mil açıklarında 2 bir teknenin battığı ve denizde kurtarılmayı bekleyen kişilerin olduğu bilgisi üzerine ekipler yeniden botlarla söz konusu bölgeye intikal etti. Burada yarı batık halde bir teknenin bulunduğunu tespit eden ekipler, kurtarma çalışmalarına başladı. 

Kadın ve çocuklar da var
Şu ana kadar 24 cesede ulaşılırken, 7 kişi de sağ olarak kurtarıldı. Suda kaybolan yaklaşık 9 kişi ise aranıyor. Teknede kadın ve çocukların aralarında bulunduğu 43 kaçak göçmenin bulunduğu bildirildi.

Güncelleme Tarihi: 04 Kasım 2014, 09:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473