banner564

4 belediyenin Geçitkale’de düzenlediği “Cittaslow Sunday” etkinliğiği renkli görüntülere ev sahipliği yaptı

Ana tema zeytindi

4 belediyenin Geçitkale’de düzenlediği “Cittaslow Sunday” etkinliğiği renkli görüntülere ev sahipliği yaptı
banner598

 Cittaslow’un Kıbrıs ağını oluşturan 4 belediye Geçitkale, Mehmetçik, Yeniboğaziçi ve Lefke belediyeleri dün, tüm dünyada eş zamanlı gerçekleştirilen “Cittaslow Sunday” etkinliğinin Kuzey Kıbrıs ayağına ev sahipliği yaptı. 

Geçitkale Kasaba Meydanında saat 10.00’da başlayan etkinliğin teması zeytindi. Festivalde zeytinden yapılan ürünlere yer verildi ve bazı yerel sanatçılar da sahne aldı. 
Etkinlikte konuşan Yeniboğaziçi Belediye Başkanı Mustafa Zurnacılar, etkinliğin ana teması olan zeytin üretimin desteklenmesi gerektiğine işaret ederken, Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya da, Cittaslow ağının solunan havadan üretim ve tüketime kadar birçok şeyle ilgilendiğini anlattı. Etkinlikte Cittaslow ağı Kuzey Kıbrıs başkanı, Mehmetçik Belediye Başkanı Cemil Sarıçizmeli ise Cittaslow için yerel üretim ve kültürün büyük önem taşıdığını belirtti.
Geçitkale Belediye Başkanı Hasan Öztaş da böylesi bir zamanda 4 belediyenin birlikte bir etkinlik düzenlemesinin önemine vurgu yaptı. 

Başkanlar langırt maçı yaptı
Konuşmaların ardından zeytin yaprağı yakılarak tütsü yapıldı. Renkli etkinliklere sahne olan festivalde Meclis Başkanı Teberrüken Uluçay’ın hakem olduğu  Geçitkale Belediye Başkanı Hasan Öztaş , Mehmetçik Belediye Başkanı Cemil Sarıçizmeli , Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya , Yeni Boğaziçi Belediye Başkanı Mustafa Zurnacılar arasındaki langırt maçı ilgiyle izlendi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473