banner564

80 milyon dolarlık şov

Kuzey Kıbrıs’ın 5’te bir büyüklüğünde olan, 5,5 milyon nüfuslu Singapur, bağımsızlığının 50’inci yılını görkemli bir şekilde kutladı

80 milyon  dolarlık şov
banner598
 Fert başına düşen milli gelir sıralamasında dünyanın ilk 10 ülkesinden biri olan Singapur, bağımsızlığının 50’inci yılını görkemli bir şekilde kutladı. Yaklaşık 80 milyon dolarlık harcama ile gerçekleştirilen kutlamalar, dünya televizyonları tarafından dakikalarca yayınlandı.
   İngiltere’nin sömürgesinden 1965’te kurtulan ve Malezya ile federal çatı altında birleşen Singapur, 1965 yılında ise federasyondan çekilerek bağımsız bir ülke haline geldi.
  Tam 31 yıl süreyle Başbakanlık yapan  Lee Kuan Yew, ülkesini dünyanın en zengin ülkelerinden biri haline getirdi. Fert başına düşen milli gelirin 56 bin doları aştığı Singapur’da suç oranlarının yok denecek kadar az olduğu biliniyor.
   Toplam 710 kilometrekarelik bir alana sahip olan (KKTC’nin yüzölçümü 3 bin 242 kilometre kare) Singapur’da 5,5 milyon kişi yaşıyor. Yılda 16 milyonun üzerinde turist ağırlayan Singapur’un, bu sektörden geliri ise 23 milyar doların üzerinde.
   Son yıllarda turizmin yanı sıra eğitimdeki yükselişiyle dikkat çeken Singapur’un bağımsızlık kutlamalarına askeri birlikler de katıldı.

Çok büyük bir gelişme
   Singapur’u, 31 yıllık Başbakanlığı döneminde yücelten Lee Kuan Yew’in oğlu Lee Hsien Loong, babasının izinden yürüyor. Babasından devraldığı Başbakanlık görevini başarıyla yürüten  Loong, bağımsızlık kutlamalarında yaptığı konuşmada, son 50 yıllık gelişmelerden övgüyle söz etti.
   Loong “Ülkemizin göstermiş olduğu başarıdan dolayı çok mutluyuz” dedi. 

Güncelleme Tarihi: 10 Ağustos 2015, 09:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473