banner564

Çekimlerinin bir kısmı KKTC’de yapılan "Tosun Firarda Çift'lik Bank" filmi bugün vizyona giriyor

Güldürürken düşündürecek

Çekimlerinin bir kısmı KKTC’de yapılan "Tosun Firarda Çift'lik Bank" filmi bugün vizyona giriyor
banner598

 Ömer KADİROĞLU

'Çiftlik Bank' ile 130 bin kişiyi dolandırarak yurt dışına kaçan Tosun lakaplı Mehmet Aydın'ın skandalını anlatan 'Çift'lik Bank - Tosun Firarda' filmi bugün KKTC’de vizyona giriyor. 
   Pis Yedili'nin Orço'su Burak Alkaş'ın başrolünde olduğu, Fercan Bay, Tayfun Sav, Vahdet Çakar, Murat Övüç gibi isimlerin rol aldığı filmin yönetmen koltuğunda ise İsmail Hakkı Koç var. 
Yapımcı -yönetmen İsmail Hakkı Koç, "Bu film, seyircileri hem eğlendirecek hem de düşündürecek. Ayrıca böyle bir duruma bir daha düşmemeleri adına bilgi verecek” dedi.
   Diyalog’un sorularını yanıtlayan İsmail Hakkı Koç, filmi herkesin izlemesi tavsiyesinde bulundu.

Filmi izleyiciye sunmak için kolları sıvadık
Koç, on yıl boyunca güncel bir konu üzerinden bir sinema filmi yapmayı hedeflediğini ve aniden gündeme gelen Çiftlik Bank skandalını ele alarak güzel bir filmi izleyiciye sunmak için kolları sıvadığını söyledi.
Koç, “İki aşığın filmini de yapabilirdim ancak iyi bir iş yapmak istediğim için yapmadım. İyi işler yapmazsanız kaybolur gidersiniz. Bu piyasa öyle bir piyasa ki insanı bir dalga gibi yutar götürür. Dolayısı ile yapmak istediğiniz işin iyi ve ses getirecek bir iş olması gerekiyor” dedi.
On yıl boyunca iyi bir sinema filmini izleyiciye sunmak için çalıştıklarını belirten Koç şöyle devam etti:
    “Bir arayış içerisinde iken Çiftlik Bank olayı gündeme geldi. Bu olayı duyduğumda çok üzüldüm, mağdur olan arkadaşlarımıza. Çünkü birçok kişinin umudunu alıp gitti bu adam. Yani kredi çekip evini satan arabasını satan ve bu işe giren insanlar var. Bu proje ile insanların bir kez daha böylelerine kanmamalarını amaçladım.” 

Tosun’un başına gelmeyen kalmıyor
Filmde insanların umutlarını çalan Mehmet Aydın ile dalga geçmek amaçlı bir senaryo hazırladığını ifade eden Koç, “Benim buradaki amacım mağdur olanlarla değil Çiftlik Bank CEO’su Mehmet Aydın’ı rencide etmektir” dedi. 
Koç, halkın bu filmden ders çıkararak böylesi oyunlara bir kez daha inanmayacağının da altını çizdi.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473