banner564

Gurur günü

KKTC’nin 35’inci yaşı törenlerle kutlandı

Gurur günü
banner598

 Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 35. Yıldönümü dün ülkenin dört bir yanında törenlerle kutlandı.

15 Kasım Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çerçevesinde Lefkoşa’da Dr. Fazıl Küçük Bulvarı’nda resmigeçit töreni düzenlendi.
Resmi Geçit Töreni saat 10.00’da İstiklal Marşı İstiklal Marşı ve Cumhurbaşkanı tarafından tören birliklerin denetlenmesi ve halkın bayramının kutlanması ile başladı.
Tören, mesaj teatisi, Türkiye Cumhuriyeti temsilcisi Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın konuşmalarıyla devam etti.
TSK Mehteran Birliğinin de konser verdiği tören, Lefke ve Erenköy'den gelen bayrakların Cumhurbaşkanına takdimi, Halk Dansları gösterisi, TSK Mehteran Birliği konseri ve resmigeçit ile sona erdi.
Törenin ardından Solo Türk Lefkoşa üzerinden gösteri uçuşu yaptı.

Lefke’de Cumhuriyet gururu
 Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 35. yıldönümü dün Lefke’de de  törenle kutlandı.
Lefke’deki tören Atatürk Anıtı önünde düzenlendi.
Tören protokol sırasına göre anıta çelenklerin konulmasıyla başladı.
Ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti.
Tören, protokol tarafından tören birliklerinin denetlenmesi ve halkın bayramının kutlanmasıyla sürdü.
Tören, şiirler okunmasının ardından tören birliklerinin resmigeçidi ile sona erdi.

İskele’de coşkulu kutlama
KKTC’nin Kuruluş Yıldönümü İskele’de de törenlerle kutlandı.
Cumhuriyetin 35. yılı nedeniyle İskele Atatürk Anıtı önünde başlayan tören, İskele Ecevit Meydanı’ndaki resmigeçit töreni ile son buldu.
İskele Ecevit Meydanı’ndaki tören, İskele Kaymakamı Mustafa Ürüncüoğlu, İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu ve GKK’dan Piyade Yarbay Mustafa Horkal’ın tören birliği ve halkın bayramını kutlaması ile başladı. Törende günün anlam ve önemini belirten ilk konuşmayı Bekirpaşa Lisesi’nden Tarih Öğretmeni Ümran Direk yaptı.

Cumhuriyet şiirlerle anlatıldı
İskele Belediyesi Halk Dansları Topluluğu ile KKTC Karadeniz Kültür Derneği Kuzeyin Yıldızları Horon Ekibi’nin de gösteri sunduğu törende, günün anlamına uygun şiirler de okundu. Şehit İlker Karter İlkokulu Öğrencisi Gizem Tumbo ’Kuzey Kıbrıs Türk Bayrağı’, İskele Ticaret Lisesi Öğrencisi Aynur Aydın ‘Özgürlük Türküsü’ ve Bekirpaşa Lisesi Öğrencisi Nilgün Esin Çıtak ‘Bugün’ isimli şiirleri okudu.
“Özgürlük Marşı” okundu
Güzelyurt Atatütk Anıtı önünde yer alan törende, protokol sırasına göre çelenkler anıta sunuldu, bir dakikalık saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından bayraklar göndere çekildi. Buradaki tören yıldönümü özel defterinin imzalanmasıyla sona erdi.
Tören, Türk Maarif Koleji öğrencilerinden Birge Gavani’nin okuduğu  “Özgürlük Marşı” adlı şiir ve SEÇDER ekibinin halk dansları gösterisinin ardından resmigeçitle sona erdi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474