banner564

Cennetten bir köşe “Muğla”

Türkiye’nin her bir köşesi Cennet ama Muğla başka…

Cennetten bir köşe “Muğla”
banner598
Türkiye’nin her bir köşesi Cennet ama Muğla başka… Hele de burası doğduğunuz topraklarsa… Muğla’da bir hafta tatil yaptım… Bu süre zarfında Muğla’nın tamamını gezerim sanmıştım ama Muğla tahmin ettiğimden de büyükmüş…
Eğer bir gün yolunuz Muğla’ya düşerse, Topgözüne mutlaka uğrayın... Cennet mi dersiniz, lütuf mu dersiniz, ne derseniz deyin Topgözü büyüleyici bir yer… Topgözü, Muğla’nın Köyceğiz İlçesinin Beyobası köyüne bağlı dünya güzeli bir yer. Yeşilliğe doyacağınız bir yolda giderken, Beyobası yoluna girdiğinizde kendinizi farklı ve özel hissediyorsunuz ve bu yolun sonunda buz gibi bir suyla karşılaşıyorsunuz. Topgözü, akarsuyun doğduğu yer. Kayaların, toprakların arasından çıkan buz gibi su, toprak ananın yeşerttiği doğa ile buluşuyor. Bölge insanı da öyle bir sahip çıkmış ki turizm alanı haline gelmiş. Huzurun adresi olan bu yerde suya girmek için bentler yapılarak havuzlar oluşturulmuş. Şöyle bir bilgi paylaşayım, su buz gibi ve uyarı tabelası var. Tabelada kalp hastalarının suya girmemesi isteniyor. 
“Şu Köyceğiz yolları”
Ne kadar da şirin bir ismi var değil mi? “Köyceğiz…”
İnanın kendi de çok şirin... İnsanı bir başka güzeldir Köyceğizin. Köyceğiz Muğla’nın bir ilçesi ama ilçe mi köy mü arada kalmış. Küçük olduğuna bakmayın, Türkiye’nin ünlüleri yer almak için akın eder buraya. Kendine has güzelliği vardır. 4 katlı bina göremezsiniz. Gölü vardır mesela, çiğdemini alan Köyceğizliler her akşam akın eder oraya. Göl kenarı bir başkadır. Ünlü olmuş türküleri de vardır. “Şu köyceğiz yolları, galdırıver Ayşem golları” türküsünü bilmeyeni almazlar içlerine. 
Kral mezarlıkları da var
Karetta kaplumbağalarının hastanesinin olduğu ender yerlerdendir Dalyan. Antik şehirdir. Gittiğinizde kendinizden geçersiniz, tarihe doyarsınız. Kaonus, Karia, Kral mezarları ve hatta çamur banyosu denilince akla gelen yerdir. 
“Göcek- Fethiye merkez, oynuyor herkes”
Dünyada görebileceğiniz en güzel yerlerden ikisi. Göcek ve Fethiye. Turizmin başkentleri diyebilirsiniz. Efe türküleri yankılanır sokaklarda. Fethiyelilere Beşkazalılar denir. Korku nedir bilmezler. Ruhları delidir, kalpleri bir o kadar da temiz. Göcek ve Fethiye sokaklarında en çok dikkat çeken unsur temizlik. Bu iki yer de tertemiz. Bir tek çöp bulamazsınız. Hatta sabah erken saatlerde sokaklara bir çıkın, her dükkanın önü ıslaktır. Esnaf dükkanının önünü süpürür ve bir tas su döker. 

Güncelleme Tarihi: 05 Eylül 2016, 10:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473