banner564

‘Siyasi manevra’

Papadopulos, Anastasiadis’e güvenmediklerini açıkladı

‘Siyasi manevra’
banner598
 Güney Kıbrıs’taki muhalefet partilerinden DİKO Başkanı Nikolas Papadopulos, Kıbrıs sorununun yönetilmesinde Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’e güvenmediğini açıkladı.
   Rum liderinin ‘Ulusal Konsey’ karararına göre hareket ettiğini bilenler, Papadopulos’un bu tür çıkışlarının planlı ‘siyasi manevralardan’ olduğuna dikkat çektiler. 
   Fileleftheros, “Anastasiadis’e Güvenmiyoruz… Nikolas Papadopulos Kıbrıs Sorununun Başkan Tarafından Yönetilmesi Konusunu Doğrudan Gündeme Getirdi” başlığıyla aktardığı söyleşide, “Son zamanlarda Rum siyasi güçleri arasında görülen ancak hiçbirinin şu ana kadar resmen ve direkt telaffuz etmediğini”, ilk kez bir siyasi parti başkanının, Kıbrıs sorununu yönetmesinde Anastasiadis’e güvenmediğini direkt söylediğine dikkat çekti.
   Gazeteye göre “Bir karartma ve gizli diplomasi ortamındayız. Başkan Anastasiadis, DİKO ve diğer bütün siyasi partilerin sert protestolarından sonra, partilerin belge ve tutanaklara erişimine daha dün izin verdi” diyen Papadopulos yalnız siyasi partilerin değil halkın da bilgilendirmesi gerektiğine dikkat çekti. “Karartma ve gizli diplomasi vatandaşlar arasında korku ve güvensizlik yaratıyor” dedi. 
    Papadopulos, 8 yıldan beridir sadece “Yönetim” başlığının ve Rum göçmenlerin “geri dönüş hakkından mahrum bırakılmasının” görüşüldüğünü, “toprak iadesi, Türk askerinin çekilmesi, garantilerin ve müdahale hakkının tasfiyesi, yerleşiklerin (TC kökenliler) gitmesi konularının müzakere edilmediğini ve Rum Yönetimi’nin halkı “tavizleri ve cömert promosyonları konusunda bihaber bıraktığını” söyledi.
   “Türk tarafı halen istediklerini aldıysa o zaman, bugün bile uzlaşmazlığını sürdürdüğü –vermesi gerekenler- konularında neden gerekli tavizlerde bulunsun haklı soruları doğuyor” diyen Papadopulos, “BM’nin, Rum tarafının belirli tavizlerini ‘kilitlemek’ veya prosedürel olmakla birlikte, geri dönüşü olmayacak özlü oldubittiler yaratmak niyetinin Rum halkının bu endişelerini güçlendirdiğine” dikkat çekti.

Güncelleme Tarihi: 05 Eylül 2016, 10:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473