banner564

Girne Üniversitesi Hastanesi ile Tıp Fakültesi’nin temeli atıldı.

Girne Üniversitesi Hastanesi ile Tıp Fakültesi’nin temeli atıldı, rektörlük ve fakülte binaları da hizmete açıldı

 Girne Üniversitesi Hastanesi ile Tıp Fakültesi’nin temeli atıldı.
banner598
Girne Üniversitesi Hastanesi ve Tıp Fakültesi’nin temelleri dün düzenlenen törenle atıldı.
Tören sırasında Girne Üniversitesi Rektörlük ve fakülte binalarının da açılışı yapıldı. Temel atma ve bina açılışlarını Başbakan Ömer Kalyoncu gerçekleştirdi.
Girne'de Karakum bölgesinde yer alan temel atma törenine, Başbakan Ömer Kalyoncu, 3. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst, Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu, Ekonomi Bakanı Sunat Atun, YÖDAK Başkanı Hüseyin Gökçekuş, YDÜ Kurucu Rektörü Suat Günsel ve diğer yetkililer katılırken, üniversite kurucuları, yetkilileri ve çalışanları da hazır bulundu.
Açılış konuşmasını Girne Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. İlkay Salihoğlu yaptı. 
YDÜ Mütevelli Heyeti Başkanı İrfan Günsel, yaşamını yakın zamanda yitiren dedesini anarak başladığı konuşmasında halkın bayramını da kutladı.
Günsel, ailesinin eğitim alanında yaptığı yatırımların gururunu yaşadığını ifade ederek, açılış ve temel atma törenlerine katılan herkese teşekkür etti.
Girne Üniversitesi Kurucu Rektörü Cemre Günsel Haskasap, dedesini anarak, Günsel ailesinin ülkeye, eğitim ve sağlık alanına yaptığı yatırımlara dikkat çekti, destek veren herkese teşekkür etti.
YÖDAK Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Gökçekuş da, Günsel ailesinin dedesi İrfan Günsel'i anarak, ailenin eğitim alanına yaptığı ilk yatırımları anlattı. 
Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst, KKTC'nin 32. kuruluş yıl dönümünde böyle önemli bir açılış ve temel atma törenine katılmaktan onur duyduğunu ifade ederek, Günsel ailesini eğitim ve sağlık alanına teknolojik alt yapıyla yaptığı yatırımlar dolayısıyla kutladı.

Eroğlu: Ülkenin böyle yatırımcılara ihtiyacı var
3. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu da, Günsel ailesinin 1988 yılından beridir ülkeye yatırım yaptığına işaret ederek, ailenin ülkeye yaptığı yatırımlardan ve ülkeye çektiği öğrenci sayısından dolayı tebrik etti.
Eroğlu, ülkenin buna ve böyle yatırımcılara ihtiyacı olduğunu belirterek, ülkenin yatırımlarla kalkınabileceğini ifade etti, yatırımları kutladı. Bu fakültelerden mezun kişilerin ülkelerine ve özellikle ülkeye katkılarının yüksek olacağına inanç belirten Eroğlu, hayırlı olmasını temenni etti.

Kalyoncu: Burası bir bilim yuvası
Başbakan Ömer Kalyoncu ise, bir bilim yuvasının açılışına geldiklerini ifade ederek, törenin başında yapılan "tütsülenmenin" kendisine göre çok önemli olduğunu söyledi. Kalyoncu, bunun adalı her insan için çekici olduğunu belirtti.
Konuşmaların ardından ilk önce açılış yapıldı, sonrasında temel atıldı.

Güncelleme Tarihi: 16 Kasım 2015, 11:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473