banner564

Mağusa’daki Kadınlar Kahvehanesi, ülkenin en popüler yerlerinden biri oldu

Huzur buluyorlar

Mağusa’daki Kadınlar Kahvehanesi, ülkenin en popüler yerlerinden biri oldu
banner598

  Gazimağusa’nın Maraş bölgesinde kurulan Kadınlar Kahvehanesi, yurt içinden olduğu kadar yurt dışından büyük ilgi görüyor. 

   Kadınların bir araya gelerek vakit geçirmesi için bu yola çıktığını belirten işletmeci Keziban Çeltek, çok sayıda televizyon ve gazeteden ilgi gördüklerini söyledi. Çeltek, Diyalog TV Halk Meclisi programının da Kadınlar Kahvesi’nde yapılması ve canlı yayınla seslerinin duyurulması nedeniyle çok mutlu olduklarını söyledi.
    Halk Meclisi’nin 114’üncü programı çok farklı ve renkli oldu…
Diyalog Tv’de her hafta canlı yayınlanan Halk Meclisi bu kez ülkenin ilk kadınlar kahvehanesi olan Kezi’nin Yeri Minal Cafe’de gerçekleştirildi. 
   Diyalog Medya Grubu Genel Yayın Yönetmeni reşat Akar ve Diyalog TV Haber Müdürü Aytuğ Türkkan’ın katılımıyla gerçekleşen programa Gazimağusalı olan İçişleri Bakanı Halkın Partisi Milletvekili Ayşegül Baybars, ayni partinin milletvekilleri Gülşah Sanver Manavoğlu ve Jale Refik Rogers’in yanı sıra Toplumcu Demokrasi Partisi Gazimağusa İlçe Başkanı Ece Balcı da katıldı. 
   Programa Gülşah Ayboğa darbukası ve İzber Tarman da gitarıyla renk kattı… 
Programın sonunda kadınlar hep birlikte şarkı söyledi. 

Kezban Çeltek
Güzellikler gölge istemez. Yeter ki güzelliği güzelliklerle yaşayalım. Bu kahveyi kadınlar için açtım. Bir ay oluyor açılalı. Güney’den de kuzeyden de yoğun ilgi var. Bir yudum sevgiye ihtiyacımız var. Kahvemiz sabah 9’da açılır saat 4 gibi kapatırım. Çeşitli oyunlar oynuyoruz, sohbet ederek keyifli vakit geçiriyoruz. Kahve de tavla, okey, kâğıt olmak üzere çeşitli bütün oyunlar var. Erkekleri ve çocukları almıyoruz kahvemize.   Sigara içilmiyor kahvemizde zeytin yaprağı ve efkalipto yaprağı kaynatıyoruz. Her şeyi kendim yaptım, kendim kurdum.
Tülay Atalay 
Böyle güzel bir yer açıldığını duyunca gelmek istedik.  Cumartesi günleri müzik yapıyoruz kahvede sadece cumartesi akşamı saat 10.00’a kadar açığız. Bütün arkadaşlarımızı davet ediyoruz kahvemize.
Pembe Hikmetoğlu
Burayı geçerken gördüm. Kezban hanım kahve olduğunu söyledi. Hayatımda ilk defa duydum kadın kahvesi çok beğendim. Burada güler, oynar eğleniriz. Herkes birbirini tanıyor. Çok mutluyuz, aramıza isteyenler katılabilir.
Gülsün Korun 
Kahveye ilk kez bu gece geldim. Çok güzel bir girişim oldu.  Çok duygulandım, geçmiş çok güzel yansıtıldı. Sanat, kültür, kitap, müzik her şey var burada. Belli ki kadınların deşarj olmaya ihtiyacı var ve burası çok güzel vesile oluyor. Ben de arkadaşlarımı toplayıp geleceğim.
Gülşah Ayboğa 
Burada olmaktan mutluyuz.  Burada bir çok kadın arkadaşla tanışıyoruz. Kadınların pek fazla gidebileceği bir yer yok. Kahvemizi içip stresimizi atıyoruz. Böyle bir yere ihtiyaç vardı. 
Ece Balcı / TDP Gazimağusa İlçe Başkanı 
Bu kahvehane Kezban hanımın hayaliydi. Gurur duyuyorum. Toplumsal cinsiyet eşitliğine atılmış bir adımdır. Kadının kahve deneyimi yoktur siyasete girene kadar. Ülke gündeminin konuşulduğu yerlerdir.  Kadınlara daha kolay ulaşılabilen her bölgede böyle yerler olsa keşke.
Gülşah Manavoğlu / HP Milletvekili 
Kahvehane çok güzel oldu. Emek harcandı, sıcakkanlılık gözlerdeki gülümsemeler bizi de mutlu etti. İnşallah devam eder.
Jale Refik Rogers / HP Milletvekili 
Kadınların ortak olarak sosyalleşebileceği mekanlar hiç denecek kadar az. Kezban hanım bu boşluğu hissederek herkesin bir araya gelebileceği ve dertlerini paylaşabileceği, pozitif enerji alabileceği bir yer yarattı. Girişimciliğin her türlüsü desteklenmeli en güzel örneklerden bir tanesi. Hayırlısı olsun.
Ayşegül Baybars / İçişleri Bakanı 
Çok renkli bir kimliğe sahip olan Kezban Hanım mutluluk ve neşe katıyor çevresindeki insanlara. İlk kadınlar kahvesin açtığında mutlu olduk. Emekleri boşa çıkmadı. Kadınların kendilerini ifade edebilme, toplumdaki varlıklarını gösterebilme kendilerinden olan başka kadınların sorunlarını anlayabilme çözüm üretebilme ve mücadele içerisinde olduklarını görmenin en güzel yerlerinden birisi. Kadınların ulaşma ve toplumsal dönüşümü sağlama da önemli bir adım oldu. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473