banner564

Süreç işliyor

UBP Milletvekili Hüseyin Özgürgün’ün Başsavcılıktan gönderilen dosyası için Meclis’te özel komite oluşturulacak

Süreç işliyor
banner598

 Cumhuriyet Meclisi’nde Eski Başbakan, UBP Milletvekili Hüseyin Özgürgün’ün Başsavcılıktan gönderilen dosyasının görüşülmesi amacıyla özel komitenin oluşturulması yönünde çalışmalar başladı.

Meclis Başkanı Teberüken Uluçay, Genel Kurul’un dünkü birleşiminin ardından Danışma Kurulu’nun toplanarak, Meclis iç tüzüğünün gerektirdiği şekilde, özel bir komitenin oluşması yönünde karar aldığını ifade etti.
Uluçay, Danışma Kurulu’nun dünkü toplantısında kurulacak olan özel komitenin grupların temsiliyetine göre sayılarının belirlendiğini söyledi. Uluçay’ın açıklamasına göre; Özel Komite’de Ulusal Birlik Partisi’nden 3, Cumhuriyetçi Türk Partisi’nden ve Halkın Partisi’nden de 2’şer milletvekilli yer alacak.
BRT’de Birinci Boyut’a katılan Uluçay, Özel Komitede yer alacak vekillerin isimlerinin bu hafta içerisinde belirlenmesinin ardından 25 Şubat Pazartesi günü Meclis’in onayına sunulacağını söyledi.
Uluçay Meclis iç Tüzük gereği oluşturulacak özel komitenin çalışmasına ilişkin de açıklamada bulundu.
Uluçay, şunları söyledi:
 “Özel Komite, dosyayı iç tüzüğünün kuralları çerçevesinde oluştuktan sonra 45 gün içinde tamamlamak zorundadır. İç tüzüğümüzün kuralı bu konuda gayet açık ve nettir. Ve bir de özel komite gelen dosyayı ele alırken hangi kriterler çerçevesinde değerlendireceği de iç tüzük gereği açık ve nettir. Dolayısıyla Danışma Kurulunda yaptığımız toplantının ardından Divan’da gerçekleştireceğimiz görüşmede özel komitenin kurulması prosedürünü yerine getireceğiz. Özel Komite oluştuktan sonra da bununla ilgili görüşmeler başlayacaktır.”
Konuya ilişkin UBP Milletvekili Özgürgün ile bir görüşmeleri olup olmadığına ilişkin soruya da yanıt veren Uluçay, Başsavcılıktan gelen dosyanın Meclis’e ulaşması sonrası konuyla ilgili grupları ve UBP yetkililerini bilgilendirdiklerini söyledi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474