banner564

Vakıflar ‘İyilik Evi’ çocukları sokaklardan toplayıp hayat boyu işlerine yarayacak eğitimler veriyor

Örnek faaliyet

Vakıflar ‘İyilik Evi’ çocukları sokaklardan toplayıp hayat boyu işlerine yarayacak eğitimler veriyor
banner598

 Ömer KADİROĞLU

Kıbrıs Vakıflar İdaresi Genel Müdürü Prof. Dr. İbrahim F. Benter, Lefkoşa’nın Surlariçi bölgesinde faaliyetlerini sürdüren Arabahmet İyilik Evi’ni ziyaret etti.
Çocukları sokaklardan alıp, kötü alışkanlıklardan uzak kalacakları bir merkezde toplamayı hedefleyen İyilik Evi ile ilgili Diyalog’a bilgi veren Benter, merkezde değişik birçok aktivite olduğunu ifade etti. Okuma yazma odası, tiyatro dersleri, müzik odası, bilgisayar odası ve benzeri eğitim alanlarının bulunduğunu ifade eden Benter, merkez binasının eskiden yıkık atıl durumda bir bina olduğunu ve yapılan çalışmalarla bir eğitim merkezi yerine getirildiğini söyledi.
Benter, şu anda 48 öğrencinin burada zaman geçirerek hem eğlendiğini hem de öğrendiğini ifade etti.
Tarım alanında da çocukların eğitim aldığını kaydeden Benter, “Çocuklar kendi sebze ve meyvelerini ekerek hasatlar yapıyor ve hem öğrenip hem de keyifli bir zaman geçiriyor” dedi. 
Merkezde eğitim alan çocukların yardımlaşma ve paylaşmayı da öğrendiklerini, bu bağlamda da yaşlı veya ihtiyaçlı ailelere kendileri erzak yardımlarını götürdüğünü söyleyen Benter, çocuklara bu gibi güzelliklerin aşılandığını ifade etti. 
Benter, çocukların yanı sıra yetişkinlere de terzilik, okuma yazma gibi eğitimlerin verildiğini kaydetti. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473