banner564

KİYED hedeflerini açıkladı

Erdil Nami, Kıbrıs Türk toplumunun refahını ve üretiminin yükseltilebilmesi için, bireysel girişim ve özel sektörün önünün açılması gerektiğini vurguladı

KİYED hedeflerini açıkladı
banner598
Doğuş Özokutan ÇİFTÇİOĞLU
Kıbrıs İş İnsanları Yatırımcıları ve Ekonomi Derneği (KİYED), kuruluş amaçlarını basın toplantısıyla anlattı. 
Geçen ay kurulan dernekle ilgili bilgi veren Başkan Erdil Nami, Kıbrıs Türk toplumunun refahını ve üretiminin yükseltilebilmesi için, bireysel girişim ve özel sektörün önünün açılması gerektiğini vurguladı.
“Bu amaç ile halkın ve gençliğin destek ve katılımını almak, özel sektörün işveren ve çalışanı ile bozulan motivasyonunu yükseltmek derneğimizin öncelikli görevidir” diyen Nami, kamu düzeninin yanlış yapılandığını da kaydetti.
Nami şöyle devam etti:
“Kamu kaynakları verimsiz ve adaletsiz kullanılmaktadır. Bu yapının düzeltilebilmesi için en öncelikli konu hukuk düzenimiz ve adalet mekanizmamızın etkili çalıştırılmasıdır”
Nami, kamu kaynaklarının adaletsiz kullanımının, kamudan beslenen, her türlü değişime ayak direten bir kesim oluşmasına neden olduğunu söyledi.

AB kriterlerine uyum
KİYED’in bu sorunların çözülmesi için çalışacağını anlatan Nami, “KİYED KKTC ile TC arasındaki sevgi, kardeşlik ve milli ihtiyaçlara yönelik işbirliği kültürünün devam ettirilmesini temel hedeflerimizden biri olarak görür” dedi.
Dernek olarak KKTC’nin Avrupa Birliği kriterlerine uyumunun hızlandırılması ve şirketlerin bu konuda bilinçlendirilmesi için çalışacaklarını anlatan Nami, yatırımcının önünün açılması için yapılacak her çalışmanın destekçisi olacaklarını da sözlerine ekledi. 
KİYED kurucu üyeleri şu isimlerden oluşuyor:
“Arda Gürel, Ali Erdal Osmanlar, Aykut Mazhar, Berksan Akandere, Bertan Özberkman, Can Sayı, Ceyhun Tunalı, Derviş Ahmet Raşit, Doğa Alptürk, Doğa Yalçın, Abidin Akbirgün, Engin Arı, Engin Yeşilada, Erdil Nami, Erhan Akbel, Evren Erk, Faiz Camgöz, Fatih Osmancık, Gizem Çeliker Akandere, Güner Ersen, Halit Dedezade, Hakan Kiracıoğlu,İsmail Sayı, Kutlay Erk, Mehmet Mahir Alptürk, Mert Osmanlar, Metin Yalçın, Mustafa Erk, Orhan Kürşad, Salih Çeliker, Serhan Aktunç, Tamer Nami, Uygar Yalçın, Yalın Sayı”

Güncelleme Tarihi: 07 Haziran 2016, 09:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474