banner564

Sendikalar dozu artırıyor

Ahmet Kaptan ve Tahir Gökçebel, yaptıkları ayrı ayrı açıklamalarla UBP-DP hükümetini eleştirdi

Sendikalar dozu artırıyor
banner598

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) Başkanı Ahmet Kaptan ile Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) Balkanı Tahir Gökçebel, dün ayrı ayrı birer açıklama yaparak Ulusal Birlik Partisi- Demokrat Parti (UBP-DP) hükümetinin icraatlarını eleştirdi.

Kaptan, UBP-DP hükümeti için halkın ne düşündüğünün, ne istediğinin önemi olmadığını söyleyerek, “Onlar için önemli olan talimatların harfiyen yerine getirilmesi” görüşünü savundu.
KTAMS’ın peşkeşe karşı olan paydaşlarla, örgütlerle, siyasi partilerle iş ve güç birliği yapacağını belirten, dayatmalara karşı duracaklarını kaydeden Kaptan, “Bu kararlara imza atan UBP-DP hükümeti günü geldiğinde tarihin çöplüğüne mahkum olmaktan kurtulamayacak” dedi.
‘Hayat hakkınız benim tanıdığım kadardır şeklinde düşünler bizi hiç tanımadı” ifadesine de yer veren Ahmet Kaptan, yaptığı yazılı açıklamada UBP- DP hükümetini AKP’nin kurdurduğunu savundu.
“Önce su dayatılan fiyata bağlandı ama halkın suyu kaça alacağı hala belirsizliğini korumaktadır” diyen Kaptan, mali protokolün imzalanmasıyla elektriğin Türkiye'den geleceğini savundu.

Gökçebel: Maksat ne?
KTOEÖS Başkanı Tahir Gökçebel de yaptığı açıklamada, Koordinasyon Ofisi’nin kurulması ile ilgili antlaşmasının içeriğinin yıllardır gençlik, kültür ve spor alanında yapılan çalışmaları görmezlikten gelen, sıfırlayan bir güvensizliğin, öngörüsüzlüğün izlerini taşıdığını savunarak, “Türkiye’den atanacak memurlarla alternatif gençlik merkezleri, idareleri oluşturulmasının maksadı nedir? “ diye sordu.
Kıbrıs Türk toplumunun bütün kurumlarını tehdit eden bu anlayışın kabul edilemez olduğunu belirten Gökçebel, “İnönü Meydanı’nda kendi ülkemizin efendisi olmaya ant içen “Ne Yama, Ne Rehin Olmak İstemiyoruz” diyen bir toplumun siyasileri / seçilmişleri, o toplumun varlığına karşı bu kadar aleni saldırabiliyorsa, bunun adı ihanettir” dedi.

KTAMS, TAK’ta eylem başlattı
Öte yandan Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS), Türk Ajansı Kıbrıs (TAK)’ta mesai saatleri dışında çalışmama eylemi başlattı.
KTAMS Başkanı Ahmet Kaptan yaptığı yazılı açıklamada, eylemin, TAK personelinin rotasyon esasına göre çalıştırılmasına rağmen rotasyon ödeneği verilmemesi gerekçesiyle başlatıldığına işaret etti. 
Kaptan, konu hakkında bugün saat 09:00'da TAK önünde basın açıklaması yapacaklarını da belirtti.

Güncelleme Tarihi: 07 Haziran 2016, 09:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473