banner564

Ömür biter

Ayrı yaşadığı eşini boğarak öldürmekten yargılanan 70 yaşındaki Saim Hannas’a 16 yıl hapislik verildi

Ömür biter
banner598
Çiğdem AYDIN
Saim Hannas, Güzelyurt’un tanınmış esnaf ve zanaatkarlarından birisiydi. Ülke onun adını 15 Ocak 2016 tarihinde ayrı yaşadığı eşi BRT eski çalışanı Nejla Mağracı’yı boğarak öldürdüğü cinayetin ardından öğrendi. Cinayetten sonra tutuklanan 70 yaşındaki Saim Hannas hakkındaki dava dün karara bağlandı. Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan sanık 16 yıl hapse mahkûm edildi.
Saim Hannas ömrünün geri kalan kısmını cezaevinde geçirecek. İyi halden her yıl 3 ay bağışlanma alması halinde bile Hannas’ın 82 yaşında cezaevinden çıkabileceği bildirildi. 
 Sanık hakkında verilen kararda, meydana gelen olayın kadın cinayeti olduğuna vurgu yapıldı. Mahkeme heyeti, sanığın canice hareket ederek kendisi ile barışmak istemeyen Mağracı’nın fikrine saygı göstermeyip boğarak öldürdüğünü belirtti.
Başkan Ömer Güran ve yargıçlar Vedia B. Barkın, Rauf Kürşad'ın oy birliği ile verdiği kararı Yargıç Kürşad açıkladı. 

27 yıldan sonra boşandılar…
Yargıç Kürşad, sanık ile eşinin hayat hikâyesine değindi. Yargıç, 27 yıllık evlilikten sonra sanık ile eşinin boşandığını, 9 yıl ayrı yaşadıktan sonra tekrar biraya geldiklerini ancak anlaşamayıp Aralık 2015 tarihinde ayrıldıklarını söyledi. 
Olay günü sanığın Mağracı’nın evine giderek barışmaya ikna etmeye çalıştığını kaydeden Yargıç, ret cevabı alan sanığın canice bir hareketle bir eliyle eşinin ağzı ile burnunu kapattığını, bir eliyle de boğazını sıkarak öldürdüğünü belirtti. 

Ölünceye kadar başında bekledi…
Yargıç, sanığın bu eyleminin ardından Mağracı’nın başında beklediğini, öldüğünden emin olduktan sonra polise teslim olduğunu anlattı.
Meydana gelen olayın kadın cinayeti olduğunu, mahkemelerin kadın cinayetlerine tahammüllü kalmadığını kaydeden Yargıç Kürşad, sanığın kadının düşüncesine ve kararına saygı göstermeyip, sinirlenip boğazını sıkarak yaşama hakkını elinden aldığını belirtti. Yargıç, bu durumu sanık aleyhine ağırlaştırıcı sebep olarak değerlendirdiklerini açıkladı. Yargıç, sanığın yaşını ve pişman olmasını ise lehine hafifletici sebep olarak değerlendirdikten sonra 16 yıl hapse mahkûm ettiklerini açıkladı.

Güncelleme Tarihi: 07 Haziran 2016, 09:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474