banner564

Mücadele artacak

Özelleştirilme politikalarını protesto amacıyla Telekomünikasyon Dairesi’nde greve gidildi

Mücadele artacak
banner598
Rahme ÇİFTÇİOĞLU
   Kıbrıs Türk Telekomünikasyon Çalışanları Sendikası (Tel-Sen) ile Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS), özelleştirilme politikalarını protesto amacıyla dün Telekomünikasyon Dairesi’nde greve gitti.
   Diyalog yolunun açılmasını ve daire konusunda atılan adımların geri çekilmesini talep eden Tel-Sen, aksi takdirde süresiz grev dahil, her türlü yasal yola başvuracaklarına işaret etti. Özelleştirmeye ve kamusal alanların peşkeş çekilmesinin karşısında olduklarını vurgulayan KTAMS ise, özelleştirmeye karşı verilen mücadelenin içinde olacaklarını açıkladı.
   Tel-Sen’in Telekomünikasyon Dairesi’nde, KTAMS’ın ise Telekomünikasyon Dairesi’nin “Bilinmeyen Numaralar Servisi 192”de dün yaptığı grev 8.30-12.30 saatleri arasında gerçekleşti. 
   Telekomünikasyon Dairesi’nin önünde “Tekelleşmeye Hayır” pankartının açıldığı grev nedeniyle her iki sendikanın üyeleri, 4 saat süresince iş bıraktı. 
   Kıbrıs Türk İşçi Sendikaları Federasyonu (Türk-Sen) ile Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (El-Sen) yetkilileri de Telekomünikasyon Dairesi önüne gelerek, Tel-Sen ve KTAMS’ın eylemine destek verdi. 
   Grevle ilgili Tel-Sen Başkanı Tamay Soysan, Telekomünikasyon Dairesi önünde açıklama yaparken, KTAMS Başkanı Ahmet Kaptan da Türk Ajansı Kıbrıs (TAK) muhabirinin konuya ilişkin sorularını yanıtladı.

Soysan: Bakanı kınıyoruz
   Tel-Sen Başkanı Tamay Soysan Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’na siyah çelenk koyduklarını anımsatarak, “Özelleştirme politikalarını ve bakanın açıklamalarını da kınıyoruz” dedi. Son 13 yılda Telekomünikasyon Dairesi’nin 1 milyar 150 milyon 900 bin TL gelir elde ettiğini söyleyen Tamay Soysan, “Bu dairenin yılda yaklaşık 70 milyon TL geliri var. Bu para hazineye gidiyor ama daire bu gelirden faydalanmıyor ” dedi.
   Telekomünikasyon Dairesi’nin idari ve mali özerkliğinin sağlanması gerektiğini belirten Soysan, “Kendi parasını kullanan bir daireyle bugün verilen hizmetleri çok daha ileriye götürebiliriz. Bu hizmeti daha da ucuza verebiliriz” şeklinde konuştu.
   Soysan, “Tel-Sen ’10 kişi ile bu işe karşı çıkıyor’ diyen siyasiler, bugün bu mesajı alsın. Telekomünikasyon Dairesi çalışanları eyleme yüzde 100 katıldı. Ne kadar güçlü olduğumuzu görsünler. Geçmişte haberleşmede yaşananları tekrar yaşanmaması adına bu mesajı alsınlar” dedi.

Kaptan: KTAMS peşkeşe karşı
   KTAMS Başkanı Ahmet Kaptan da, TAK muhabirine yaptığı konuyla ilgili kısa açıklamasında, Telekomünikasyon Dairesi’nde keyfi uygulamaların hayata geçirilmek istendiğini savundu.
   Kaptan, şunları da aktardı: “KTAMS, özelleştirmenin ve kamusal alanların peşkeş çekilmesinin karşısındadır. Özelleştirmeye karşı verilen mücadelenin içinde olacağız ve paydaşlarla birlikte hareket edeceğiz. Telefon Dairesi’nin kime, nasıl devredileceğini bakanlar dışında kimse bilmiyor. Önümüzdeki günlerdeki eylem planlarını Tel-Sen ile istişare içinde belirleyeceğiz.”

Bıçaklı: Tel-Sen’e destek veriyoruz
   Kıbrıs Türk İşçi Sendikaları Federasyonu (Türk-Sen) Genel Başkanı Arslan Bıçaklı da, katılarak destek verdikleri Tel-Sen greviyle ilgili açıklamasında, Telekomünikasyon Dairesi’nin yılda yaklaşık 50 milyon TL geliri olduğuna işaret etti. Bıçaklı, “Bu paradan Telefon Dairesi’ne bir kuruş yatırım yapılmıyor. Ben bu ülkenin insanı olarak bu binayı gördüğümde utanırım. Yönetenler utanmaz mı?” diye sordu.

Güncelleme Tarihi: 31 Mart 2017, 09:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473