banner564

İddialar yalanlandı

Anestezi uzmanı Dr. Süleyman Köroğlu’nun avukatları açıklama yaptı

İddialar yalanlandı
banner598
Lefkoşa’da Etik Hastanesinde gerçekleştirilen estetik operasyonunda hayatını kaybeden Anıl Aktunçlar ile ilgili olarak aleyhinde “dikkatsizlik ve tedbirsizlik sonucu başkasının ölümüne sebep olma” suçundan soruşturma başlatıldığı ileri sürülen anestezi uzmanı Dr. Süleyman Köroğlu’nun avukatları dün bir açıklama yaptı.
Köroğlu’nun önceki gün Lefkoşa’da mahkemeye çıkarılması ve teminata bağlanması hususunda basında çıkan haberlerde kamuoyunda yanlış algı uyandıracak ifadeler olduğunu savunan avukatlar, müvekkilleri adına açıklamada bulundu.  Avukat Yusuf Ergüçlü ve Avukat Hüseyin Malyalı imzası ile yayınlanan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“13.01.2017 tarihinde gerçekleştirilmiş ve müvekkilimizin de anılan ameliyatın ekibinde Anestezist olarak bulunduğu ameliyattan sonra çeşitli internet haber sitelerinde ve/veya gazetelerde Müvekkilim Sn. Dr. Süleyman Köroğlu’nu zan altında bırakacak ve/veya kamuoyu nezdinde aleyhine bir algı yaratacak şekilde yazılar yer alması hasebiyle işbu hususlara ilişkin cevap hakkımızın doğması nedeni ile  açıklama yapma ve çıkan habere cevap verme zarureti hasıl olmuştur.

“Aleyhine getirilen dava yok…”
Öncelikle belirtmemiz gereken husus Müvekkilimiz Sn. Dr. Süleyman Köroğlu kesinlikle “Göz altına” Alınmamış Veya “Tutuklanmamıştır”. Bu meseleyle ilgili aleyhinde de halihazırda getirilmiş bir dava bulunmamaktadır. Dolayısıyla da bu türden gerek yazılı ve/veya görsel basında ve/veya internet sitelerinde bu şekilde verilmiş olan haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Henüz hakkında açılmış bir dava bile bulunmayan müvekkilimizin “suçlu bulundu” algısı yaratılarak henüz başlamamış olan ve hakkında dava açılıp açılmayacağı hususu bile belli olmayan Müvekkilimizin hakkında sanki bir dava açılmış ve mahkum edilmişçesine haberler yapılarak kamuoyunun hedefine konması hususu da izah edilebilir bir durum olmayıp sosyal, psikolojik ve ailevi yaşamının da alt üst olmasına sebebiyet vermektedir.  

“Haberlerin büyük kısmı gerçeği yansıtmıyor…”
Lefkoşa’da özel Etik Hastanesi’nde estetik ameliyatı olduktan sonra hayatını kaybeden Sn. Merhume Anıl Aktunçlar’ın kaybından müvekkilimin hatası sonucu neden olduğunu haksız bir şekilde yazan, “tutuklandı” ve/veya “göz altına alındı” şeklindeki gerçeği yansıtmayan iddiaları ortaya atan ilgili yayın organlarını da esefle kınadığımızı belirtmek isteriz. Ne yazık ki bu konuyla ilgili çıkan haberlerin çok büyük bir kısmı gerçeği yansıtmayan haksız ve mesnetsiz iddialardır. Yayınlanan haberler değerlendirildiğinde ortaya çıkmaktadır ki müvekkilimizin bu meseleye ilişkin olarak getirilmiş bir davası olmamasına rağmen, anılan medya kuruluşları suçluyu ve suçsuzu belirleyip bunu da ilan etmeye çalışmaktadır. Oysa ki herkes tarafından da bilinmekte olduğu üzere herhangi bir kimsenin, bir meseleye ilişkin suçlu olup olmadığı hususunun tespiti Muhterem Mahkemelerimizin görev alanıdır. Bu olaya ilişkin de henüz açılmış bir dava gündemde değildir. Tüm medya kuruluşlarımızı evrensel hukuk prensiplerinden olan “Suçluluğu ispatlanıncaya kadar herkes masumdur” ilkesine uygun hareket etmeye ve hakkında anılan meseleye ilişkin olarak getirilmiş bir dava olmamasına rağmen, sanki yargılama yapılıp sona ermiş ve suçlu bulunup ilan edilmiş gibi haberler yapmamaya davet ederiz. Aksi durum Müvekkilimizin kişisel haklarına tecavüzün devam edeceği anlamına gelecektir ki bu durumda da tarafımızca gereken hukuki adımlar da atılacaktır. 
Medya kurumlarının, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi doğrultusunda durumun hassasiyetini de gözeterek haber yapması talebimizi yineler, tarafımızca da gerekli bilgiler Kamuoyla paylaşılacaktır.Bunun dışındaki spekülatif haberlere itibar edilmemesi rica olunur. 
Kamuoyunun bilgisine saygı ile sunulur.”

Güncelleme Tarihi: 31 Mart 2017, 09:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473