banner564

‘Savcı Turgut’ tutuklandı

Karadayı dizisinin ünlü oyuncusu Yurdaer Okur, tasarrufunda uyuşturucu ile Kuzey Kıbrıs’a gelince, Ercan’da narkotik dedektör köpeği Cindy’e takıldı

‘Savcı Turgut’ tutuklandı
banner598
Onur ULAĞ
Kuzey Kıbrıs’a tatile gelen ve Ercan’da tasarrufunda uyuşturucu ile yakalanan ünlüler kervanına, Türkiye’de beğeni ile izlenen Karadayı dizisinde canlandırdığı Savcı Turgut Akın rolüyle akıllarda kalan oyuncu Yurdaer Okur da katıldı. 
İddialara göre Yurdaer Okur dün sabah tatil için geldiği Kuzey Kıbrıs’a, Ercan Havaalanı'ndan giriş yaptığı esnada narkotik dedektör köpeği Cindy’ye takıldı.
Cindy’nin tepki vermesi sonucu üzerinde arama yapılan 43 yaşındaki ünlü oyuncunun tasarrufunda Hintkeneviri türü uyuşturucu bulundu.
Ercan’da polis tarafından gözaltına alınan ve bugün Lefkoşa’da tutukluluk talebi ile mahkemeye çıkarılacak ünlü oyuncunun başına gelenler, dün Türkiye magazin basınının da bir numaralı gündemi oldu.


Hakim karşısına çıkacak
Narkotik polisi Cindy’ye yakalanan 43 yaşındaki Okur’un uyuşturucu ithal etmek ve bulundurmak suçlarından bugün Lefkoşa’da hakim karşısına çıkartılması bekleniyor.
   KKTC’de, tasarrufunda uyuşturucu bulundurmak, miktarına bakılmaksızın ağır suçlardan kabul ediliyor. Birçok ünlü isim Ercan havalimanında narkotik polisine yakalanmış ve çoğu kısa süreli hapis cezaları olmak üzere farklı cezalar almıştı.

Cezadan sonra sınırdışı
   Uyuşturucuyla yakalananlar cezalarını çektikten sonra Türkiye’ye sınırdışı ediliyor ve Ada’ya bir daha girmeleri yasaklanıyor. Uyuşturucuyla yakalanan Yurdaer Okur’un hafta sonu tatilini geçirmek üzere Ada’ya giriş yaptığı öğrenildi.

Yurdaer Okur kimdir?
   Yurdaer Okur, 29 Ekim 1974 yılında doğdu. Liseyi Samsun Bafra Süper Lisesi’nde okudu. 1994 yılında Hacettepe Üniversite Devlet Konservatuarı Tiyatro bölümünü kazandı ve buradan mezun oldu. Yüksek lisansını Mimar Sinan Güzel Sanatlar'da yaptı.Okur, Devlet Tiyatroları bünyesinde çok sayıda oyunda rol aldı, çeşitli tiyatro eserlerini yönetti.
Usta oyuncu Karadayı, Yeter, Üzgünüm Leyla gibi görev aldığı çok sayıda dizi nedeniyle TV izleyicisinin de yakından tanıdığı bir isim.

Güncelleme Tarihi: 31 Mart 2017, 09:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473