banner564

Önce spor, sonra siyaset

Masa tenisinde Türkiye’nin ilk üçünden biri olan Vehbi Zeki Serter, hedeflerini Genç Vizyon’a anlattı:

Önce spor, sonra siyaset
banner598
HABERİN GALERİSİ
Önce spor, sonra siyaset

Önce spor, sonra siyaset

Cemre AKAR

   Kuzey Kıbrıs’ın ünlü tarihçilerinden ve eski Meclis Başkanlarından Vezhbi Zeki Serter’in adını taşıyan torunu, masa tenisinde ülkenin gururu oldu. Çocuk yaşlarından itibaren hem KKTC’de, hem de Türkiye’deki şampiyonalarda üstün başarılar elde eden Vehbi Zeki Serter’in amacı, iyi bir tahsil sonrasında siyasete atılmak.
   Genç Vizyon’a konuk olan Serter, sorularımızı şöyle yanıtladı:
   Soru: Vehbi Zeki Serter’i daha yakından tanıyabilir miyiz ?
   Yanıt: 16  yaşındayım, Levent College 11.sınıf öğrencisiyim. Kişilik ve karakter olarak çok rahat ve güler yüzlü bir yapım vardır. Tüm olaylara pozitif yönden bakmam ise bir diğer özelliğimdir.

  Soru: Genç yaşta büyük başarılar elde ettin. Bize bu başarılardan bahsedebilir misin?

   Yanıt: İlk olarak Kuzey Kıbrıs Masa Tenisi Federasyonunda yapılan turnuvalarda kendimi göstermeye başladım. Tabii ki bu süreç  hiç de kolay olmadı. Uzun süre çalışmaların ve antremanların sonucunda  dereceler almaya başladım. Ayni tempoyla devam etmemin sonucunda, bu derecelerin yerini şampiyonluklar almaya başladı. 6 kez minikler kategorisinde, 5 kez yıldızlar ve gençler kategorisinde  şampiyonluklar yaşadım.
    Ancak hiç unutamadığım başarılarım Türkiye çapında tüm illerin katıldığı şampiyonalardaki derecelerimdir. İlk olarak 2011 yılında Minikler Türkiye şampiyonasında şampiyon olarak turnuvayı tamamladım. 1974 yılından sonra Kıbrıslı Türklerin Türkiye’de hiç şampiyonluğu  bulunmuyordu. Bunu ilk olarak ben gerçekleştirdiğim  ayrı bir mutluluk ve gururla K.K.T.C’ye dönmüştüm. Bu başarının ardından 2012 yılında bu kez gençler kategorisinde 3. Oldum. Yakaladığım bu istikrarı devam ettirdim ve 2013 yılında, yıldızlar en iyi 16’lar yarışmasında yine 3. olarak büyük bir gurur ve mutluluk  yaşadım.

   Soru: Masa tenisine başlangıç nasıl oldu?
  
  Yanıt: Masa tenisine İlkokul  1. Sınıfta Yakın Doğu Kolejinde başladım.

Aile desteği çok önemli
   
   Soru: Seni en çok destekleyen kim oldu?

   Yanıt: Tabii ki en başta ailemden sonsuz bir destek aldım ve hala daha alıyorum. Bana göre aile fakrötü spordaki en önemli noktalardan biri. Onlara çok teşekkür ediyorum.

   Soru: Beslenmene ve formuna nasıl dikkat ediyorsun? 
   Yanıt: Elimden geldiğince yağ oranı yüksek ve zararlı gıdalardan uzak durmaya özen gösteriyorum. Bunun akabinde antremanlarımı  aksatmıyorum  ve  daha çok vitaminli gıdalar yemeye dikkat  ediyorum.

   Soru: Bu yoğun antremanlar arasında akademik başarıyı nasıl sağlıyorsun?

   Yanıt: Tabii ki vakit sıkıntısı bazı problemlere neden olabiliyor. Fakat  şu ana kadar benim için spor, akademik başarıyı tam aksine pozitif  yönde etkiledi diyebilirim. Yoğun antremanlara rağmen okul ortalamam 9’un üstünde ve notlarımdan memnunum. Sporun akademik başarıyı kötü yönde etkileyeciğini düşünmek bana göre yanlış olur.

   Soru: Ailenin sana verdiği desteği nasıl özetlersin? 
   Yanıt: Ailem dediğim gibi her zaman arkamda ve ben o sevgiyi ve desteği her zaman hisediyorum. Ne zaman bir problemim olsa destek çıkıyorlar ve gerek maddi, gerek manevi hiçbir sıkıntı çektirmiyorlar. Her zaman bir aradalar ve mutlu bir aile tablomuz var. Tabii ki bunlar beni pozitif yönde etkiliyor.

   Soru: Tarihçi ve siyasetçi bir kişinin torunusun. Onu bir süre önce kaybettik. Neler hissettin?

   Yanıt: Aile olarak hala daha dedemi kaybetmenin derin  üzüntüsü ve şoku içerisindeyiz. Dedem her zaman karşısındakini kırmayan, sesini yükseltmeyen ve küçük düşürmeyen biriydi.
   Rahmetli, dedem,  Kıbrıs’ın tarihine çok büyük katkılarda bulunmuş ve birçok kitap yazmıştır. Hiçbirzaman milli davasından ödün vermemiş  ve ayni zamanda TMT kurucularındandır. 
   Özetle; dedem her şeyi saygı ve sevgi çerçevesinde yapmaya önem veren ve her zaman Atatürk’ün yolundan giden bir Tarih ve Siyaset adamıydı.

   Soru: Vehbi Zeki Serter’in torunu olmak nasıl? Sana neler kattı?
   Yanıt: Vehbi  Zeki Serter’in torunu olmak benim için çok gurur verici bir olay. Her gittiğim yerde insanlar ayni ismi taşımamdan dolayı ayrı bir ilgi ve sempati duyuyorlar .Tabii ki bu beni çok mutlu ediyor. Dedemin çok saygın bir kişiliği olduğu için bana gerek kendisinin,gerek isminin kattığı  çok şey vardır.

   Soru: İleriye yönelik hedeflerin nelerdir? 

   Yanıt: İlk olarak hedefim yeterli akademik başarıya ulaşıp Türkiye’de bir üniversiteyi kazanmaktır. Ayni zamanda gittiğim üniversitenin masa tenisi takımında başarılarımı devam ettirmek istiyorum. Ayrıca dedemin yolundan devam ederek siyasete atılmak en büyük hedeflerim arasındadır.

Güncelleme Tarihi: 25 Ocak 2015, 09:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474