banner564

200 kişi çalışacak

Mısırlı işadamı Naguib Sawiris, Ayia Napa marinasına 220 Milyon Euro’luk yatırım yapıyor

200 kişi çalışacak
banner598
   Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, yatırımcı arama çalışmalarında,Mısırlı işadamı Naguib Sawiris’i ikna etmeyi başardı. Sawiris, Ayia Napa marinasına 220 milyon Euro’luk yatırım yapmayı kabul etti.
   Alithia gazetesine göre; Rum lideri Nikos Anastasiadis, Mısırlı işadamı Naguib Sawiris ile geniş kapsamlı bir toplantı yaptı. Anastasiadis, yatırım kararından dolayı Mısıtlı işadamını kutlarken, bunun örnek olmasını diledi.
   Habere göre görüşmede Rum Enerji, Ticaret, Sanayi ve Turizm Bakanı Yorgos Lakkotripis de hazır bulundu. Gazete 60 yaşındaki Mısırlı iş insanı Sawiris’in mal varlığının 3 milyar dolar olduğunu yazdı.

Kıbrıs’ı sevmiş

   Görüşme sonrasında açıklamalarda bulunan Sawiris, Kıbrıs’ı sevdiğini, hoşuna gittiğini, halkına sempati duyduğunu; ayrıca Mısır’dan 50 dakikalık uzaklıkta olduğunu belirterek amaçlarının, Ayia Napa’yı, turizm açısından, bölge destinasyonlarının en zirvesine çıkarmak olduğunu belirtti.
   Sawiris, 2015 yılı içerisinde başlayacak olan çalışmanın 220 milyon Euro’ya mal olacağını, inşaat sırasında 800, hizmete girdiğinde ise 200 kişinin çalışacağını belirtti. 
   Rum Enerji, Ticaret ve Sanayi Bakanı Yorgos Lakkotripis ise yaptığı açıklamada Sawiris’in gelişinin Güney Kıbrıs için güven oyu olduğunu ifade etti. Lakkotripis, Marina’ya ilişkin çalışmanın 2015 yılı içerisinde başlayacağını söyledi.

Güncelleme Tarihi: 28 Ocak 2015, 10:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474