banner564

3 büyük gurur

1 Ağustos Toplumsal Direniş Bayramı tüm ilçelerde tören ve etkinliklerle kutlandı

3 büyük gurur
banner598
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’nın 39’uncu, Türk Mukavemet Teşkilatı’nın 57’nci ve Kıbrıs’ın fethinin 444’üncü yıldönümü başkent Lefkoşa ve tüm ilçelerde tören ve etkinliklerle kutlandı.
Lefkoşa’daki ilk tören Atatürk Anıtı önünde yer aldı.
Tören Protokol sırasına göre çelenklerin sunulması, saygı duruşu, saygı atışı ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.
Ardından Piyade Kurmay Binbaşı Mahmut Gergin günün önemine ilişkin bir konuşma yaptı.
Binbaşı Gergin, bu üç önemli ve anlamlı günün yıldönümünü; “barış ve özgürlük için hayat pahasına mücadele” olarak nitelendirdi.
Binbaşı Gergin “Toplum olarak bugün yaşadığımız bu haklı gururun ve onurun ortak temelini hayat pahasına barış ve özgürlük için verilen mücadele ile özetlemek mümkündür” dedi.
Gergin konuşmasında, 1571, 1958 ve 1976’nın 1 Ağustos tarihçeleri ve olayları hakkında da bilgi verdi.

Bozkurt: Haklı mücadelenin destekçisiyiz…
Tören Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral İlyas Bozkurt’un anıt özel defterlerini imzalamasıyla tamamlandı.
Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral İlyas Bozkurt, Atatürk Anıtı Özel Defteri’ne şunları yazdı:
“Ulu Önder Atatürk,
Kıbrıs Türkü, Anavatan Türkiye ile birlikte Rum ve Yunan zulmüne karşı örgütlü bir mücadele başlatarak, bugün üzerinde özgür ve bağımsızca yaşadığımız Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni kurmuştur.
İlke ve inkılapların yorulmaz takipçisi Kıbrıs Türkü, kurduğu Cumhuriyeti göstermiş olduğun çağdaş uygarlık düzeyinde, emin ve hızlı adımlarla ilerletmekte, yarınlara güvenle bakmaktadır.
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı olarak bizler, Kıbrıs Türk Halkı’nın meşru hak ve menfaatlerini korumayı ve kollamayı amaçlayan haklı mücadelesinde en büyük destekleyicisi olmaya devam edeceğiz. ”

Şehitler anıtında tören düzenlendi
Lefkoşa’daki ikinci tören ise saat 10.00’da Lefkoşa Şehitler Anıtı’nda yer aldı.
Törende protokol sırasına göre çelenkler sunuldu, saygı duruşu, saygı atışı ve İstiklal Marşı okundu.
Daha sonra Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral İlyas Bozkurt, anıt özel defterini imzaladı.
Tümgeneral Bozkurt, anıt özel defterine şunları yazdı:
“Aziz Şehitlerimiz,
Zulme ve haksızlığa karşı emsali görülmemiş bir mücadelenin mimarı olan sizler, var olmak, bağımsız ve özgürce yaşamak, Kıbrıs Türk Halkının onur ve şerefini korumak uğruna canlarınızı feda ederek şahadet mertebesine ulaştınız.
Bilmenizi isteriz ki; Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı mensupları olarak bizler Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Halkını, vatanını ve bayrağını koruma görevimizi, her türlü şartlar altımda yılmadan sonsuza kadar yapma azmi ev kararlılığındayız”.
Etkinlikler çerçevesinde dün akşam saat 20.00’de, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’nın kuruluş yıl dönümü resepsiyonları düzenlendi.
Resepsiyonlar, Boğazköy’de Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı Karargahı bahçesinde, Güzelyurt Zafer Gazinosu’nda ve Gülseren Askeri Gazinosu’nda verildi.

Güncelleme Tarihi: 02 Ağustos 2015, 10:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474