banner564

Alanlı’ya teslim edildi

CTP’li kadın milletvekilleri, ceza yasası, evlilik dışı çocuklar yasası ve veraset yasası ile ilgili değişiklik önerisi hazırladı

Alanlı’ya teslim edildi
banner598
Rahme ÇİFTÇİOĞLU
Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) milletvekilleri Doğuş Derya ve Fazilet Özdenefe kadın ve çocuk haklarını iyileştirme, adaletsiz olan ve çağın gereklerini karşılamayan bazı maddeleri değiştirmek üzere Ceza Yasası, Evlilik Dışı Çocuklar Yasası ve Veraset Yasası ile ilgili değişiklik önerisi hazırladı.
Ceza Yasası’ndaki çalışmaların tamamlayan Derya ve Özdenefe, dün öneriyi Meclis Başkanlığı’na sundu. Öneriyi Meclis Başkan Yardımcısı Hüseyin Avkıran Alanlı teslim aldı.
Yasada 10 hafta olan hamileliğin yasal şekilde sonlandırılması süresi öneride 20 hafta olarak değiştirildi. Ceza Yasası’ndaki düzenleme bununla sınırlı değil. İnsan kaçakçılığının suç, intihara teşebbüsün suç olmaması önerinin gündeminde.
Cumhuriyet Meclisi’nin 3 Nisan Pazartesi günkü birleşiminde Ceza Yasasıyla ilgili değişiklik konusunda özel ve geçici ad-hoc komite kurulması talep edilecek.
Partiler arası mutabakat sağlanırsa sadece Ceza Yasası’ndaki değişiklikleri değil, aynı zamanda Veraset Yasası’nda ve Evlilik Dışı Çocuklar Yasası’nda da iyileştirmeler, ‘Sınıraşan Örgütlü Suçlara Karşı Birleşmiş Milletler Sözleşmesi’ ve buna ek olarak özellikle kadın ve çocuk ticaretini engellemekle ilgili ek protokol de ad-hoc komitede görüşülecek.
CTP’li vekiller Derya ve Özdenefe, Ceza Yasası konusundaki önerilerini Meclis Başkanlığı’na sunmadan önce Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Platformu bileşeni örgütlerden, siyasi partilerden, insan ve kadın haklarıyla ilgili çalışan örgütlerden temsilcilerle Cumhuriyet Meclisi’ndeki Mavi Salon’da bir araya geldi. Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Girne milletvekili Zeki Çeler de toplantıya katıldı.

“Akçal’a Özgürlük” Eylemi
Bu arada hamileliğin yasa dışı sonlandırılması davasında 9 ay hapis cezası alan Meliz Akçal’a özgürlük talebiyle dün Meclis önünde eylem yapıldı. Eyleme gelenler, Mavi salondaki bilgilendirme toplantısına da katıldı, değişikliğe destek belirtti.
Meclis’teki bilgilendirme toplantısı başlamadan yasa dışı kürtaj davasında 9 ay hapis cezası alan Meliz Akçal’a özgürlük talebiyle Meclis önünde eylem yapıldı.
Eyleme, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Platformu bileşeni örgüt temsilcileri, bu konuda sosyal medya üzerinden örgütlenenler ve Meliz Akçal’ın ailesi katıldı.

Gürkut: Meliz’in dışarıda olmasını istiyoruz
Meclis önünde toplananlar adına kısa bir açıklama yapan Meryem Gürkut, “Arkadaşımız daha fazla cezaevinde kalmamalı. Meliz’in dışarıda olmasını istiyoruz” dedi.
Gürkut, Facebook’ta “Meliz İçin Adalet” platformu oluşturduklarını, burada duygu, düşünce ve isteklerini paylaştıklarını belirterek, “Bu duygu ve düşüncüler bizi bugün buraya getirdi. Amacımız Ceza Yasa tasarısı ile ilgili destek beyan etmek, bunun ne kadar önemli olduğunu kamuoyuna duyurmak” ifadesine yer verdi.

Güncelleme Tarihi: 01 Nisan 2017, 10:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474