banner564

Alttakiler puan kaybetmemeli

Alttakiler puan kaybetmemeli
banner598
Abdullah ZAİFOĞLU
K.Pet Süper Lig’de artık son 6 haftaya girerken Yenicami şampiyonluğunu ilan etmiştir. Güçlü kadrosu ile rakiplerine büyük bir puan farkı yaparak 30 haftalık ligde 24’ncü hafta biterken şampiyonluğunu ilan etti. 
Ligin dibinde ise Mormenekşe matematiksel olmasa da düşecek ilk takım olarak görülüyor. Zaten kendileri de ümitlerini kestiklerini aldıkları skorlarla belli ediyorlar.
Orta sıralarda yer alan ve kupa hedefi olan takımlarımızdan 4 tanesi daha hedefsiz kalmış durumda. Yalova, K.Kaymaklı, T.Ocağı ve G.Birliği kupada yarı finale kalan takımlar olarak dikkat çektiler.
Bu hafta sonu oynanacak maçlarda özellikle alt sıralarda yer alan takımlar için her puanın değeri çok fazla olacak.   
Kötü bir gidişi olan M.Türk Gücü kaybeder ve rakipleri kazanırsa onlar da korkulu rüyanın tam ortasında kalacaklar.
  
DUMLUPINAR – BİNATLI: (Ev sahibinin belki de son şansı)
Dumlupınar kendisi için olmazsa olmaz maçlardan birine çıkacak. Kendi evindeki maçta alacağı tek puan bile onlar taramıyor. Kazanırlarsa ümitlerini artıracaklar yoksa gitmek istemedikleri yola fazlasıyla girmiş olacaklar.
Binatlı rakibine oranla çok daha rahat olmasına rağmen onunda puan veya puanlara ihtiyacı var. Yenmesem bile yenilmemeliyim düşüncesi ile maça çıkabilirler. Oradan mağlup olmadan dönerlerse büyük bir avanta yakalamış olacaklar. 

DEĞİRMENLİK - LEFKE: (Değirmenlik umutlarını artırmak istiyor) 
Değirmenlik son haftada aldığı galibiyetle ben hala buradayım ve ümidimi kesmedim der gibiydi. Tamamen hedefsiz rakibi karşısında kendi evinde galip gelip özellikle M.Türk Gücü’nün ne yapacağını bekleyecek. Kazanma şansı fazla olan bir takım.
Lefke sonunda bir galibiyet alarak rahatlamış oldu. Üzerindeki psikolojik baskıyı atan Lefke yeni teknik adamı ile çıkacağı ilk maçı kazanmak isteyecek. Çok zor bir maça çıkacaklar. Çünkü bu maçta ortaya çıkacak sonun diğer takımları da yakından ilgilendiriyor.

YENİCAMİ  - KÜÇÜK KAYMAKLI: (Ne de olsa derbi)  
Başkentte iki moralli ve formda takımın mücadelesi görülmeye değer olacak. Yenicami şampiyonluğunu ilan etmesine rağmen geriye kalan maçları da kazanmak istiyor. Buna karşın kupada rakibini farklı mağlup ederek yarı finale kalan K.Kamaklı da ikinci yarıdaki çıkışını sürdürmek amacında.
Ligimizin iyi kadrolarına sahip iki takımın mücadelesi özellikle K.Kaymaklı açısından lig ikinciliği için çok önemli. K.Kaymaklı kaybeder rakipleri kazanırsa yerini kaybedebilir.

GENÇLİK GÜCÜ – MORMENEKŞE: (G.Gücü tamam demek istiyor)
G.Gücü diğer rakiplerine oranla daha iyi durumda olmasına rağmen ligden mücadele eden ancak ligi bitirmiş durumdaki rakibi karşısında galibiyete daha yakın. Kupadan elendikten sonra sadece lig için mücadele edecek olması da onlar için avantajlı bir durum. Kazanırlarsa tamam diyebilirler.
Mormenekşe artık önümüzdeki sezon mücadele edecekleri lig için kadrosunu hazırlar gibi. Bu konuda olumlu ve yerinde transferler yaparlarsa tekrar geri gelebilirler. G.Gücü karşısında verecekleri mücadele ile taraftarlarını sevindirirlerse bu onlar adına en büyük kazanç olacak.

YALOVA SK - CİHANGİR: (Ev sahibinin morali yüksek)
Yalova kupada yarı finale kalmanın morali ile bu maça çıkacak. Hedeflerindeki lig ikinciliğini yakalamak isterlerse kazanmak zorundadırlar. Cezasını tamamlaması ile kendi evinde oynayacağı maçı kazanarak çıkışını sürdürmek isteyecek. Rakibinin moralsizliğine fazla kanmamalı.
Cihangir kupada hem de kendi evinde aldığı farklı mağlubiyetle kupanın dışında kaldı. Bununla da kalmayarak cezalı oyuncu sayısı arttı. Tek hedefi ligi ikinci sırada bitirebilmek, bunun için Yalova karşısında mağlup olmamaları gerekir. Zor bir maç onları bekliyor.

BAF ÜLKÜ YURDU - DOĞAN TÜRK BİRLİĞİ: (Ev sahibinin kurtuluş maçlarından biri)
Baf Ülkü Yurdu tehlikeli bölgenin dışında kalan takımlar arasında çok rahat olmasa bile durumu iyi olan bir takım. Kendi evinde kazanmayı bilen ve bu maçı da kazanabilecek gücü olan Baf Ülkü Yurdu, kazanması durumunda çok derin bir nefes alacak.
Doğan Türk Birliği hiçbir hedefi kalmamasına rağmen mevcut kadrosu ile çok daha iyi işler yapması gerekir. Belki de hedefsiz kalmaları onları motivasyonsuzluğa itiyor. Yine de kazanabilecekleri bir karşılaşmaya çıkacaklar.

GENÇLER BİRLİĞİ - MAĞUSA TÜRK GÜCÜ: (M.Türk Gücü‘nün en zor maçı)
G.Birliği hedeflerinden biri olan kupada yoluna devam ediyor. Diğer bir hedefi olan lig ikinciliği için de iddiasını sürdürmek isterse bu maçı kazanmak zorunda. Kendi evinde kazanabilecek gücü ve deneyimi de vardır. Maçtan çıkacak sonuç alt sıralardakileri fazlasıyla ilgilendirmekte.
M.Türk Gücü kendisinin de inanamayacağı kötü performansını sürdürüyor. Kümede kalma mücadelesi veren takımlardan özellikle Değirmenlik takımının son maçta kazanması onları fazlasıyla telaşlandırmış durumda. Kazanamamaları durumunda rakipleri kazanırsa işleri bundan sonra beklediklerinden de zor geçecek.

TÜRK OCAĞI - GAÜ ÇETİNKAYA: (T.Ocağı için fark etmez)
Hafta arası kupada karşı karşıya gelen iki takım ligde bir kez daha birbirleri ile oynayacaklar. T.Ocağı için kazanmak güzel olsa bile kaybetseler dahi onlar için fazla bir kayıp sayılmaz. Sadece lig sıralamasındaki yerleri değişecek. Onların sezon başından beri gerçek hedefi kupa.
GAÜ Çetinkaya şu anda belki de ligimizin en forumsuz ve lig bitse de kurtulsak diyen takımlardan biri. Çok istedikleri kupada kendi evlerinde beklenmedik farklı bir mağlubiyet aldılar. Kaybetmek kadar alınan skor ve ortaya konan oyun onları daha fazla rahatsız etmiştir. Onlar için sıkıcı bir maç olabilir.

Güncelleme Tarihi: 01 Nisan 2017, 10:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473