banner564

“Beni ülkeme geri gönderin”

Sahte lise diploması hazırlamak için 3 bin dolar alan Pakistan uyruklu zanlı mahkemede, Hepatit-C hastası olduğunu söyledi ve bir de istekte bulundu

“Beni ülkeme  geri gönderin”
banner598

Kuzey Kıbrıs’ta yaşam uğruna sahte diploma ile üniversiteye kaydolan ve durumun farkedilmesi sonucu yakalanan Pakistan uyruklu iki zanlı dün Lefkoşa’da yeniden mahkemeye çıkarıldı. Lefkoşa Kaza Mahkemesi, zanlıların tutukluluk sürelerini üç gün uzatırken, söz hakkı verilen zanlılardan Seyid Ali Reza hepatit-C hastası olduğunu ve ülkesine geri gitmek istediğini söyledi. Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne ek süre talebi ile çıkarılan zanlıların 4 Mart 2014 tarihinde Lefkoşa’da faaliyet gösteren Akdeniz Karpaz Üniversitesi’ne sahte lise diploması verip öğrenci kaydı yaptıkları belirtildi. Zanlıların 16 Nisan’da gözaltına alındıklarını ve 17 Nisan tarihinde mahkemeye çıkarılarak haklarında bir gün tutukluluk emri alındığını belirten polis, bu süre içerisinde yaptıkları araştırma sonucu mahkemeye aktardı.  

 

Aslan’dan 3 bin dolar almış

Polis, zanlı Ahmar Aslan’ın sahte lise diploması hazırlaması için zanlı Seyid Ali Reza’ya 3 bin dolar verdiğini itiraf ettiğini, zanlı Seyid Ali Reza’nın da sahte diplomayı Pakistan’da hazırladığını açıkladı.Suçla bağlantılı bir kişinin aranmakta olduğunu kaydeden polis, araştırmalarının devam ettiğini belirterek zanlıların üç gün daha tutuklu kalmalarını talep etti.

Lefkoşa Kaza Mahkemesi, zanlıların tutukluluk sürelerini üç gün uzatırken, söz hakkı verilen zanlılardan Seyid Ali Reza hepatit-C hastası olduğunu ve ülkesine geri gitmek istediğini söyledi.

Güncelleme Tarihi: 19 Nisan 2014, 15:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474