banner564

Yapanları arıyor

Televizyon programında imzasının taklit edildiğini söyledi, evine ve aracına yumurtalı saldırı düzenlendi

Yapanları arıyor
banner598

Hüseyin ÇİÇEK

 

   Doğu Akdeniz Üviversitesi Mimarlık Fakültesinde 15 yıl süre ile öğretim görevlisi olarak görev yapan Mehmet Ünder’ in Gazimağusa’ daki evine ve  park halinde olan aracına kimliği belirsiz kişi veya kişilerce  yumurtalı saldırı yapıldı.

   Mehmet Ünder yumurtalı saldırının, katıldığı bir televizyon programı sonrasında gerçekleştirildiğine dikkat çekiyor.

    TV programında, DAÜ’de görev yaptığı süre içinde imzasının taklit edildiğini ve başından geçenleri detaylarıyla anlattıktan sonra bu saldırının gerçekleştiğini söyleyen Ünder, olayı  polise intikal ettirdiğini söyledi.

   Konu ile ilgili konuştuğumuz  Mehmet Ünder bu olayın katıldığı bir televizyon  programıyla bağlantılı olduğunu düşündüğünü söylerken, bunun kabul edilemez bir durum olduğunu vurguladı. Ünder, şüphelendiği kişilerle ilgili olarak polise bilgi verdiğini kaydetti.

 

İmzam taklit edilmişti.

 

   Mimarlık Fakültesinde öğretim görevlisi olarak görev yaptığı 2008 yılı içerisinde bölümdeki başka bir akademisyenin imzasını taklit ederek, iki tane proje yaptığını anlatan Ünder, konuyu hem polise hemde bölüm Dekanlığına  o günlerde aktardığını söyledi.

   Sahtekarlık yapmakla suçlanan öğretim görevlisinin Aralık 2012 yılında Gazimağusa  Ceza Mahkemesinde yargılanıp suçlu bulunduğunu ve 10+5 gün hapis cezası aldığını, üniversitenin ise bu kişiyi emekli yaşı gelene kadar koruduğunu iddia eden Ünder,  bildiklerini polise anlatmaması için tehdit edildiğini söyledi. Bun a karşın durumu polise aktardığını anlatan Mehmet Ünder,  bir süre sonra sonra işten durdurulduğunu belirtti.

   Mehmet Ünder ailesinin de eğitimci olduğunu ve 37 yıl hizmet verdiğini söyledi. Mhmert Ünder,  anne ve babasının da uzun yıllar eğitim vererek bir çok kişinin  eğitimine katkıda bulunduğunu ve toplum içerisinde saygın kişiler olduklarını belirtti. Bu yapılan saldırının kabul edilemez olduğunu ve öğretmenlere karşı yapılan bir saldırı olduğunu belirten Ünder, konunun polise intikal ettirildiğini bu bağlamda 2 yıl önce Üniversiteye açılan davanın da Yüksek İdare Mahkemesinde devam ettiğini söyledi.

 

Güncelleme Tarihi: 19 Nisan 2014, 15:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473