banner564

Çete çöktü

3 milyonluk banka soygunuyla ilgili olarak Abzer Fırat ve Bilay Çetereisi Kıbrıs’ta, yurtdışına kaçan, polis Mustafa Çetereisi Ankara’da, Rıfat Fırat ise Adıyaman’da gözaltına alındı

Çete çöktü
banner598
Kooperatif Merkez Bankası’nın Lefkoşa şubesinden, Güzelyurt şubesine ‘kiralık araçla’ gönderilen 3 milyon liranın, silahlı iki soyguncu tarafından çalınmasının ardından başlatılan geniş çaplı soruşturma dün, hem Kıbrıs’ta hem de Türkiye’de gerçekleştirilen nefes kesen operosyanla aydınlığa kavuşturuldu. Polis, olayla bağlantıları olduğu gerekçesiyle önce Abzer Fırat ve Bilbay Çetereisi’ni Kıbrıs’ta gözaltına aldı. 
Gözaltına alınanların sorgusunda suçla bağlantısı olduğu ve yurtdışına kaçtığı öğrenilen, Polis müfettişi Mustafa Çetereisi ve Rıfat Fırat’ın da yakalanması için Türkiye polisi ile irtibata geçildi. Türkiye polisi; Mustafa Çetereisi’ni Ankara’da, Rıfat Fırat’ı da Adıyaman’da tespit ederek, KKTC polisine teslim etmek üzere gözaltına aldı. Diyalog’un elde ettiği bilgilere göre, kayıp olan 3 milyon TL’nin ise arama çalışmaları sürüyor.

Paralar nerede?
   Polis, gözaltına alınanların ifadelerinden yararlanarak, dün gün boyu Güzelyurt bölgesindeki ormanlık arazide, Bostancı’da ve gözaltına alınan Bilay Çetereisi’nin Güneşköy’deki evinde arama yaptı, fakat Kooperatif Merkez Bankası’na ait 3 milyon TL’ye ulaşamadı. Paranın, büyük bir olasılıkla yurt dışına kaçırıldığı tahmin ediliyor.

Mustafa ve Rıfat, Türkiye’den gönderilecek
Kıbrıs’ta gözaltına alınan Abzer Fırat ve Bilal Çetereisi’nin bugün tutukluluk istemiyle mahkemeye çıkarılmaları beklenirken, Ankara’da yakalanan Mustafa Çetereisi ile Adıyaman’da yakalanan Rıfat Fırat’ın Türkiye’deki polis ve savcılık işlemlerinin ardından KKTC makamlarına teslim edilmesi bekleniyor. 

Gürler açıklama yaptı
Güzelyurt’ta günlerdir süren aramalara bizzat katılan ve soruşturmanın seyrini yerinde inceleyen Polis Genel Müdür Vekili Pervin Gürler, dün yaşanan gelişmelerden sonra basına kısa bir açıklama yaptı. Soygun olayında, zanlılara ulaşıldığını belirten Gürler, kayıp 3 milyon TL’nin bulunması için de araştırmanın sürdüğünü kaydetti. 

Bazı emarelere ulaşıldı
Öte yandan, zanlı Çetereisi’nin Güneşköy’deki evinde yapılan aramada, polisin bazı emarelere ulaştığı öğrenildi. Güzelyurt’ta bugün mahkemeye çıkarılacak Abzer Fırat ve Bilay Çetereisi’nin vereceği ifadelerin, olayda karanlıkta kalan noktaları da aydınlatacağı bekleniyor.

 
Soygun nasıl olmuştu?
    Kooperatif Merkez Bankası’nın Lefkoşa’daki merkez şubesinden, Güzelyurt şubesine 3 milyon TL taşıyan ZJF 735 plakalı araç, 24 Temmuz Perşembe günü saat10.30 raddelerinde Mevlevi köyü yakınlarında seyrederken, Ford marka plakasız araçtan inen silahlı ve kar maskeli 2 kişi tarafından durdurulmuş ve soyulmuştu.

Bankanın 4 görevlisi beklemede
   Soygun olayının gerçekleşmesi sonrasında Kooperatif Merkez Bankası yönetimi ‘ihmalde sorumluluğu görüldüğü’ iddiasıyla, Güzelyurt Şube Müdürü Dilek Yusufoğlu, yardımcısı Hatice Özün, şoför Gültekin Serinkan ve Halil Ceylan’ı görevlerinden uzaklaştırmıştı.
   Polisin 2 kişiyi gözaltına alması sonrasında, 4 banka görevlisinin durumu da aydınlığa kavuşacak.

Güncelleme Tarihi: 31 Temmuz 2014, 12:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473