banner564

‘Endişe edilmesin’

Sağlık Bakanlığı, insülin sıkıntısının olmaması için ihaleye çıkıldığını, yeni parti ilaçların salı günü ellerinde olacağını açıkladı

‘Endişe edilmesin’
banner598

Ufuk ÇAĞA

    Sağlık Bakanlığı İlaç ve Eczacılık Dairesi Başkanı Mertdoğan Soyalan, şeker hastalarının kullandığı

insülin ilacına bir sıkıntı olmadığını,  yeni parti malların  gelecek Salı ellerinde  olacağını açıkaldı.

   Diyalog’u arayan bazı hastalar, “insülin bulamıyoruz, bize üç günlük ilaç verdiler” diyerek tepkilerini dile getirdi.

   Konuya ilgili bilgi almak  üzere görüşlerine başvurduğumuz Sağlık Bakanlığı İlaç ve Eczacılık Dairesi Başkanı Mertdoğan Soyalan, “insülin bulamıyoruz” şikayetlerinin gerçeği yansıtmadığını  belirterek, şeker hastalarını  asla insülinsiz bırakmayacaklarını söyledi.

 

Birer aylık dağıtıldı

   Soyalan’ın verdiği bilgiye göre, İthalatı sadece Türk Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan, şeker hastalarıın kullandığı insülinle ilgili  olarak yeni ihaleye çıkıldı.

    Soyalan, insülin alımı ile ilgili ihalenin tamamlandığını ve yeni parti insülinin Salı günü ellerinde olacağını söyledi.

   İnsülin kullanıcılarına normalde 2 ay yetecek kadar ilaç dağıtıldığını, ancak son dağıtımda ellerindeki miktara göre, kimse insülinsiz kalmasın diye bir ay yetecek kadar ilaç dağıtıldığı bilgisini veren Soyalan, Sağlık Bakanlığı olarak tüm konularda olduğu gibi insülin konusunda da çok hassas olduklarını kaydetti.

 

Başay: Devlet bedava dağıtıyor

   Kıbrıs Türk Eczacılar Birliği Başkanı Ebru Başay Alper de insülinin eczanelerde satılmadığını, bu konu ile ilgili tüm sorumluluğun da Sağlık Bakanlığı’na ait olduğunu belirtti.

   Diyalog’a konuşan Başay, insülinin maliyeti yüksek bir ilaç olduğunu buna rağmen devletin, insülün kullanma seviyesine gelen hastalara bu ilacı bedava dağıtarak çok büyük bir maliyetin altına da girdiğini söyledi.

   Ebru Başay, “bu güne kadar insülinin bittiği ile ilgili herhangi birşey duymadığını ve bu haberlerin de pek fazla doğru olduğuna inanmadığını” sözlerine ekledi.

 

 

Güncelleme Tarihi: 17 Nisan 2014, 04:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473