banner564

Gergin bekleyiş sürüyor

Slavyansk belediye meclis binası etrafına konuşlandırılan Rus yanlısı silahlı kişiler ile askeri araçlar belediye binasını terk etti

Gergin bekleyiş sürüyor
banner598

Ukrayna'nın doğusundaki Slavyansk kenti belediye meclisi binası etrafına konuşlandırılan Rus yanlısı üniformalı ve silahlı kişiler ile askeri araçlar belediye binasını terk ederken, bazı vatandaşlar ile az sayıda üniformalı kişi, bina yakınına kurdukları barikatlarda beklemeyi sürdürüyor.

Kentteki Karl Marx Caddesinde bulunan “Dom Bıta” adlı binaya konuşlandırılan üniformalı silahlı şahıslar ile birkaç askeri araç hala caddede bekliyor. Cadde üzerine barikat kuran silahlı kişiler, araç ve yaya geçişine izin vermiyor, gazetecilerin görüntü almasına da karşı çıkıyor.

Slavyansk Belediye Meclis binası yakınında kurulan barikatların üzerine "Donetsk Halk Cumhuriyeti flaması" asan eylemciler amaçlarının, şehri "Kiev'deki bölücüler ve Banderacılar'dan korumak" olduğunu ifade ediyor.

Kurulan barikatlara, "referandum ve demokrasi", "faşizme hayır", "Donetsk'e özgürlük" gibi sloganların yer aldığı pankartların asılması dikkati çekiyor.

 

Eylemciler referandum istiyor

Barikatlardaki eylemcilerden Natalia Tişenko, AA muhabirine, amaçlarının Ukrayna'nın parçalanması değil, daha özgür ve insanların barış içerisinde yaşadığı bir Ukrayna'da yaşamak olduğunu, bu çerçevede ülkenin doğu ve güneydoğu bölgesinde referandum yapmak istediklerini söyledi.

Kiev yönetiminin bunu da Kırım'daki gibi "gayrimeşru" saymaması için referandumun ülkedeki yasalar çerçevesinde yapılmasını talep ettiklerini belirten Tişenko, eyleme bu yüzden katıldıklarını, bundan başka bir taleplerinin de olmadığını ifade etti.

Yerel referandum konusunda yasa kabul edinceye kadar eylemlerine devam edeceklerini belirten Tişenko, "Biz, savaşa, kan dökülmesine müsaade etmeyeceğiz, bunu istemiyoruz" dedi.

Güncelleme Tarihi: 18 Nisan 2014, 03:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473