banner564

5 yılda 5 milyar dolar

Ankara’yı ziyaret eden Malezya Başbakanı Razak, Başbakan Erdoğan’ın başarısını övdü, ticaret hacminin artırılacağını söyledi

5 yılda 5 milyar dolar
banner598

   Başbakan Recep Tayyip Erdoğan,Malezya Başbakanı Necip Razak'ı askeri törenle karşıladı.

Başbakanlık Merkez Bina önündeki tören, iki ülkenin milli marşlarının çalınmasıyla başladı.Malezya Başbakanı Razak, tören kıtasını "merhaba asker" diyerek selamladı.

Erdoğan ve Razak, heyetlerini birbirlerine tanıtmalarının ardından, Başbakanlık protokol merdivenlerinde gazetecilere poz vererek, görüşmelere geçti.

   Görüşme sonrasında iki Başbakan ortak basın toplantısı düzenledi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Güneydoğu Asya bölgesiyle işbirliğimizi geliştirme konusundaki çabalarımızda stratejik ortağımız Malezyaile ilişkilerimiz bize güç ve güven vermektedir" dedi.

    Türkiye ile Malezya arasındaki diplomatik ilişkilerin bu yıl 50. yılı olduğunu, dolayısıyla bu noktada da anlam ifade eden bir ziyaretin gerçekleştiğini dile getiren Erdoğan, şunları kaydetti:

"İşin bir diğer boyutu da şu; o da yerel seçimleri yaptık, yerel seçimlerin ardından ülkemizi ziyaret eden ilk başbakan, şu anda değerli kardeşim Rezak olmuş oluyor. Bu da bizim için ayrı bir anlam taşıyor. Bundan dolayı da kendilerine ayrıca teşekkür ediyorum. Bu yılın başında yaptığımız ziyarette, kendilerine özellikle ülkemizi hemen ziyaretini söylediğimde, onlar da bununla ilgili olarak ‘planlıyorum ve en kısa zamanda bu ziyareti gerçekleştireceğim’ demişlerdi. Bu ziyareti böyle bir kısa sürede gerçekleştirmiş oldular."

 

Türkiye istikrarlı bir ülke

 

   Malezya Başbakanı Necip Rezak da, 30 Mart yerel seçimlerinde AK Parti'nin elde ettiği sonuçlara ilişkin, "Elde edilen sonuçlar şunu gösteriyor: Partisinin gerçekten çok güçlü bir tabanı var ve Türkiye siyasi olarak istikrarlı bir ülkedir" dedi.

   Necip, Türkiye'de bulunmaktan büyük mutluluk ve onur duyduğunu belirterek serbest ticaret anlaşmasının başarılı bir şekilde imzalanması ve ikili ilişkilerin yeni bir evreye taşıması dolayısıyla Başbakan Erdoğan'a teşekkürlerini iletmek istediğini kaydetti.

   İki ülke arasındaki ticaret hacminin sadece 1,5 milyar dolar civarında olduğunu hatırlatan Necip, şunları belirtti:

   "İki taraf olarak da daha yüksek hedefler belirlemeye karar verdik, 5 milyar dolarlık hacmin beş sene içerisinde yakalanmasına karar verdik. Bu iki ülkenin de iş dünyasını oldukça heyecanlandıran yüksek ve iddialı bir hedef oldu ancak iki ülkenin de bu hedefi yakalamak için çalışması gerektiğini düşünüyoruz çünkü bu hedef gerçekten ikili ilişkiler açısından yeni bir çağ açacak."

 

 

Güncelleme Tarihi: 18 Nisan 2014, 04:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474