banner564

Gençler fidan dikti

Girne Belediyesi’nin ağaçlandırma çalışmaları sürüyor

Gençler fidan dikti
banner598

Girne Belediyesi’nin 2015 yılında “Girne ağaçlanıyor senin de katkın olsun” sloganıyla başlattığı ağaçlandırma kampanyası sürüyor.
Girne Belediyesi’nden verilen bilgiye göre, park bahçeler, yol kenarları, yeşil alanlarda yürütülen ağaçlandırma kampanyası çerçevesinde Karakum’da ileriki günlerde açılışı yapılacak Sanat Parkı’na 19 Mayıs Koleji öğrencileriyle birlikte fidan dikimi gerçekleştirildi. Düzenlenen etkinlikte, Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü ve belediye çalışanları gençlerle birlikte fidan dikti.
Nidai Güngördü, kentteki yoğun yapılaşma çerçevesinde yeşil alanların yok olma aşamasına geldiğine işaret ederek, göreve geldikleri zaman başlattıkları, kentin çeşitli bölgelerinde ağaçlandırma çalışmalarının devam ettiğini söyledi.
Güngördü, gelecek nesillere bırakılabilecek en büyük mirasın yaşanabilir bir çevre olduğuna dikkat çekerek, doğa sevgisini çocuk ve gençlere aşılamanın önemine değindi.

Önemli bir eğitim çalışması yapılacak
Öte yandan Girne Belediyesi Danışma ve Destek Merkezi, çocukları istismardan korumaya yönelik eğitim çalışması gerçekleştirecek.
Girne Belediye Başkanı NidaiGüngördü, Girne Belediyesi Danışma ve Destek Merkezi’nde,  kadına ve çocuğa yönelik şiddet ve istismarı önlemeye yönelik farkındalık ve bilinçlendirme çalışmaları yapılacağını, insan hak ve güvenliğinin yaşandığı, huzurlu, çocuklar için güvenli bir kentin en büyük arzusu olduğunu söyledi.  
Girne Belediyesi Danışma ve Destek Merkezi Koordinatörü Misli Kadıoğlu, istismarın insanlık suçu olduğunu ve çocukları istismardan korunmasında herkese görevler düştüğünü kaydetti.
Kadıoğlu, “Böylesi durumlarda susmak buna sessiz kalmak suça ortak olmak demektir. Her birey bu tür suçları önleyebilmek, çocuklarımızı korumak için bilinçlenmelidir. ” dedi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473