banner564

Güneye akın var

Güneşe değil, güneye

Güneye akın var
banner598
Melin DOBRAN
Kuzey Kıbrıs’ta dün, güneşli ve sıcak bir güne uyanan çok sayıda Kıbrıslı Türk, plajların yerine Güney Kıbrıs’a gitmeyi tercih etti.
Sabahın erken saatlerinde araçlarıyla Güney Kıbrıs’a geçmek isteyen vatandaşlar Metehan Sınır Kapısı’nda uzun kuyruklar oluşturdu. KKTC plakalı araçların yanı sıra, yabancı plakalı ve kiralık araçların da güneye geçtiği gözlemlendi. Kuyrukta bekleyen vatandaşlar, zaman zaman çileden çıksa da Rum kesimine gitmekten vazgeçmedi.
Diyalog’a konuşan vatandaşların bir kısmı kimlik ve pasaport işlemlerini halletmek için güneye geçtiğini belirtirken, kimisi de tatili fırsat bilerek gezmeye ve alışveriş yapmaya gittiğini söyledi.

Yeni sistemden vatandaş memnun… 
Geçtiğimiz günlerde yeni devreye giren vize uygulanmasından memnun olduğunu dile getiren vatandaşlar, sıcak havada araçtan inmekten kurtulduğunu aktardı.  Türk sınır kapısında işlemlerini bitiren vatandaşlar, Rum sınır kapısına yaklaştıklarında, trafiğin tek şerit olmasından dolayı beklemenin çileye döndüğünü belirtti.

Piknik alanları da doldu taştı…
19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir günlük tatili değerlendiren kimi vatandaşlarda sahillere ve piknik alanlarına akın ederek günün keyfini çıkardı.
Aileler piknik esnasında sofraları hazırlarken çocuklar da açık havada oyun oynadı. Çocukların yanı sıra büyükler de bu esnada şarkılar eşliğinde halay çekip enerji depoladı.  


Vatandaş ne dedi?

Ali Rıza Levent
“19 Mayıs’ta çalışmadığımız için piknik yapmaya geldik. Tatil olduğumuz günlerde bazen dışarıya çıkıyoruz, bazen de evde mangal yakıyoruz. Genelde pikniği tercih ediyoruz. Boğaz Piknik Alanı güzel olduğu için burayı tercih ediyoruz.”

Gülseren Doğan
“Piknik yapmak için her zaman Boğaz’ı tercih ediyoruz. Buradan memnunuz, fırsat buldukça temiz havada piknik yapmayı seçiyoruz. Burası sakin ve güzel bir yer olduğu için buradan memnunuz. 19 Mayıs törenlerine katılmadık.”

Osman Özbek
“Biz buraya GAÜ Psikoloji bölümü olarak geldik. Bu yıl okulda son yılımız olduğu için ve okullar tatil olduğu için mezuniyetimizi kutlamak istedik. Hep birlikte bu boş günü değerlendirmek için piknik alanında eğlenmek istedik. Tatil olduğumuz için 19 Mayıs törenlerine gitmedik.”

Güncelleme Tarihi: 20 Mayıs 2015, 09:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474