banner564

Hepsi değerlendirildi

Bakan Saner, çalışma yasağı uygulaması ile ilgili 79 ihbar geldiğini açıkladı

Hepsi değerlendirildi
banner598
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hamza Ersan Saner, katıldığı bir televizyon programında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.
Saner, 12-14 Temmuz tarihlerini kapsayan 12.00-16.00 saatleri arasında dışarıda çalışma yasağının bilimsel veriler ışığında alındığını, bundan sonra da yine veriler ışığında karar üretileceğini belirtti.
Bakan Saner, hava sıcaklıklarını Meteoroloji Dairesi ile uluslararası tanınmış hava tahmin şirketinin ortalama sıcaklık değerlerini dikkate alarak titizlikle takip ettiklerini, yasağın yürürlüğe girdiği günden itibaren, ülke genelinde önceki gün itibarı ile toplam 79 ihbar geldiğini ifade etti.
Saner, Bakanlığa gelen tüm ihbarların, tek tek denetlendiğini, sadece ihbarlara konu olan inşaatların değil genel olarak bir denetim yapıldığını söyledi.
Saner, dışarıda çalışma yasağının geçerli olduğu üç gün boyunca yapılan denetimlerin rakamlarının yarın Bakanlık tarafından kamuoyu ile şeffaf bir şekilde de paylaşılacağını kaydetti.
Dışarda çalışma yasağı ile ilgili Bakanlığına yöneltilen eleştirilere de yanıt veren Saner, uzun yıllardır hava sıcaklıklarının aynı olduğunu belirterek, KKTC’nin kurulduğu günden bugüne yalnızca 2015 yılında 3 günlük dışarıda çalışma yasağı ilan edildiğini ifade etti.
Saner, Bakanlığın bu tip kararlar alırken, söylevlere göre değil, bilimsel hava tahmin raporları ve Meteoroloji Dairesi’nin verilerini dikkate alarak hareket ettiğini vurguladı.

Fildişi Sahili temaslarını değerlendirdi
Afrika’da Fildişi Sahili Cumhuriyeti’nde düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı’nın 44. Dönem Dışişleri Bakanları Toplantısı’nı da değerlendiren Saner, KKTC’ye uygulanan izolasyonların kaldırılması için temaslarda bulunduklarını ifade etti.
Gözlemci üye sıfatıyla toplantıya katıldığını ve özellikle genel sekreterle yaptığı ikili görüşmelerde KKTC’ye destek olunması için talepte bulunduğunu belirten Saner, temasların çok olumlu geçtiğini kaydetti.
Saner, İslam İşbirliği Teşkilatı’na üye ülkelerin üst düzeyde katılımı ile KKTC’de bir konferansın düzenleneceğini ve Genel Sekreter’e de konferansa katılması için davette bulunduklarını açıkladı.

Güncelleme Tarihi: 16 Temmuz 2017, 11:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473