banner564

Karşıdan karşıya geçiyordu

Yonca Kavşağı yakınlarında kiralık aracın çarptığı 21 yaşındaki Barış Hakan olay yerinde can verdi

Karşıdan karşıya geçiyordu
banner598
Onur ULAĞ
Lefkoşa-Gazimağusa anayolunda arkadaşının kiraladığı araç ile Gazimağusa istikamatine doğru seyreden Franklin Onyedika Onuora(E-21),  karşıdan karşıya geçemeye çalışan 21 yaşındaki Barış Hakan’a çarparak ölümüne neden oldu.
Elde edilen bilgilere kaza, dün sabah saatlerinde yolu yaya olarak karşıdan karşıya geçmeye çalışan 21 yaşındaki Barış Hakan’a, o esnada Gazimağusa istikametine doğru dikkatsiz bir şekilde seyrettiği öne sürülen Franklin Onyedika Onuora yönetimindeki MJ 919 Z plakalı kiralık araç çarptı.
Kazadan sonra olay yerinden kaçan Franklin Onyedika Onuora, aracı yaklaşık 2 km ilerideki ilaç fabrikasının yakınlarına gizledi. Onuora, aracı gizledikten sonra çarptığı şahsı merak ederek olay yerine yaya bir şekilde döndü. 
Polis ekipleri ise kaza yeri yakınlarındaki Franklin Onyedika Onuora’nın şüpheli hareketleri üzerine sorguya aldı. 
Sorgu sırasında kaza anında aracı kullandığını itiraf eden Onuora, kazadan sonra aracı gizlediği yeri de gösterdi. Lefkoşa Trafik Şube Amiri Şevket Derindağ, Lefkoşa Trafik ekipleri, Demirhan Karakolu ekipleri ve Lefkoşa Olay Yeri İnceleme ekipleri kaza yerinde uzun incelemelerde bulundu.  

Anayolda önlem alınmalı
Kazadan sonra olay yerine toplanan vatandaşlar, KKTC’nin en işlek anayollarından birisi olan Gazimağusa- Lefkoşa yolunda her gün birçok kaza olduğunu ve birçok kaza atlatıldığını söyledi. Vatandaşlar, “Bu caddede sürücüler süratli araç kullanıyor ve yayaların bu yoldan karşıdan karşıya geçmesi çok tehlikeli yetkililer buna artık bir dur denmeli” dedi.

Aracı esas kiralayan da tutuklandı
Öte yandan Lefkoşa - Gazimağusa Anayolu yonca kavşağı civarında Barış Hakan’ın (E-21) ölümüyle sonuçlanan kazada, Nijerya uyruklu Franklin Onyedika Onuora (E-21) ile birlikte S.V.O. (E-30) adlı bir kişi daha tutuklandı.
Polis basın bültenine göre, S.V.O., kazaya methaldar aracı kiralaması ve sözleşmede ismi olmadığı halde Onuora'nın aracı sürmesine müsaade etmesi nedeniyle mahkeme emri gereğince tutuklandı.
Kazadan sonra polis tarafından tutuklanan iki zanlının bugün Lefkoşa’da mahkemeye çıkarılması bekleniyor.
Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Güncelleme Tarihi: 24 Temmuz 2017, 08:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473