banner564

Maraş’ı isteyecek

New York’ta bulunan Rum lideri Anastasiadis, bugün ABD Dışişleri Bakanı Kerry ile görüşüyor

Maraş’ı isteyecek
banner598
   Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurul toplantısına katılmak üzere New York’a giden Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in bugün ABD Dışişleri Bakanı John Krry ile görüşmesi bekleniyor. Rum basınına göre, Anastasiadis bugünkü görüşmede Maraş’ın iadesi dahil, Kıbrıs konusunda Türkiye’ye baskı yapılması konusundaki görüşlerini tekrarlayacak ve yardım isteyecek.
   Anastasiadis yarın Yahudi Lobisi üyeleriyle kahvaltıda buluşacak, ardından Yunanistan Dışişleri Bakanı Evangelos Venizelos’la bir araya gelecek. Güvenlik Konseyi’nin Daimi Üyesi 5 ülkenin temsilcileriyle öğle yemeğinde bir araya gelecek olan Anastasiadis aynı gün BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon’la görüşecek.  
   Anastasiadis 23 Eylül’de Lübnan Başbakanı Tammam Salam ve ardından da Mısır Başbakanı Abdel Fatah El Sisi ile bir araya gelecek. Dünya Yahudi Kongresi üyeleriyle görüşecek olan Anastasiadis, aynı günün akşamı ABD Başkanı Barack Obama ve eşinin vereceği resepsiyona katılacak.

BM’de konuşacak

Nikos Anastasiadis 24 Eylül’de Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov‘la görüşecek ve 26 Eylül’de ise BM Genel Kurulu’nda konuşacak. Konuşmasının ardından basın toplantısı düzenleyecek olan Anastasiadis, aynı gün öğle saatlerinde ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden ile görüşecek.

Güncelleme Tarihi: 21 Eylül 2014, 10:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474