banner564

Memur fark etti

Sahtelediği üniversite diplomasını bakanlığa veren ve ardından da yurt dışına çıkan Badawi, ülkeye tekrar dönünce yakalandı

Memur fark etti
banner598
Bader Maher Shaban Badawi isimli şahıs, Girne’de faaliyet gösteren bir üniversiteye ait sahte diplomayı KKTC Milli Eğitim Bakanlığı’nda onaylatmak için götürünce başı belaya girdi.
Bakanlık yetkililerinin durumu polise bildirmesi üzerine gözaltına alınan zanlı dün tutuklama talebi ile Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı.
Duruşmada zanlı hakkındaki iddiaları aktaran polis, zanlı Badawi’nin 25 Kasım 2016 tarihinde daha önceden sahtelemiş olduğu başkası adına düzenlenmiş bir üniversiteye ait okul diplomasını ve transkriptlerini, onaylatmak amacı ile Milli Eğitim Bakanlığı’nda görevli memura vererek tedavüle sürdüğünü söyledi. 
Polis, olayın bildirilmesi üzerine zanlı hakkında soruşturma başlatıldığını ancak zanlının yurtdışında olmasından ötürü önceki gün Ercan Havaalanı’ndan giriş yaptığı sırada tespit edilerek tutuklandığını belirtti. Mesele ile ilgili soruşturmanın devam ettiğini kaydeden polis, 3 gün süre ile tutuklu kalmasını talep etti.
Talebi değerlendiren mahkeme zanlı hakkında 3 gün tutukluluk kararı verirken, zanlının avukatı müvekkilinin kemik kanseri olduğunu ve tutuklu bulunduğu süre içerisinde ilaçlarını almasına yardımcı olunmasını talep etti.

Güncelleme Tarihi: 24 Ocak 2017, 09:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473