banner564

Tamtam çaldı

Tanzanya’da büyük bir coşku ile karşılanan Erdoğan, ülkenin geleneklerine uydu

Tamtam çaldı
banner598
Tanzanya, Mozambik ve Madagaskar'ı kapsayan Afrika ziyaretinin ilk durağı olan Tanzanya'nın başkenti Darüsselam şehrinde bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Devlet Başkanlığı Sarayının Hint Okyanusuna bakan giriş kapısının önünde Devlet Başkanı John Pombe Joseph Magufuli tarafından resmi törenle karşılandı.
Törende, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ile Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı ve Sözcüsü İbrahim Kalın da hazır bulundu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Devlet Başkanı Magufuli'nin tören alanındaki yerlerini almasının ardından top atışları eşliğinde iki ülkenin millî marşları çalındı. İki ülke heyetlerinin takdimi sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Devlet Başkanı Magufuli, yürüyerek Devlet Başkanlığı Sarayı'nın bahçesinden içeri girdi. Ellerinde Türkiye ve Tanzanya bayrakları taşıyan vatandaşlarca sevgi ve yerel dans gösterileriyle karşılanan Erdoğan, burada Devlet Başkanı Magufuli ile karşılıklı “tamtam” adı verilen Afrika davulu çaldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Devlet Başkanı Magufuli, karşılamanın ardından baş başa ve heyetler arası görüşmelere geçti.

Güncelleme Tarihi: 24 Ocak 2017, 09:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474