banner564

Samandan kurdele kesildi

Alaniçi’nde düzenlenen Hasat Festivali üst düzey katılımın olduğu bir törenle başladı

Samandan kurdele kesildi
banner598
Yeniboğaziçi’ne bağlı Alaniçi köyünde her yıl geleneksel olarak gerçekleşen “Hasat Festivali” bu yıl da 7’ncisi düzenleniyor.
Festivalin önceki gün gerçekleştirilen açılış etkinliğine Meclis Başkanı Sibel Siber, Üçüncü Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Cumhuriyetçi Türk Partisi Milletvekili Erkut Şahali, Ulusal Birlik Partisi Milletvekili Zorlu Töre, Bağımsız Milletvekili Hakan Dinçyürek, Gazimağusa Kaymakamı Dürdane Acı ve Yeniboğaziçi Beldiye Başkanı Katip Demir’in yanı sıra köy halkı ve davetliler katıldı.
Hasadı temsilen samandan yapılan açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, Üçüncü Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Yeniboğaziçi Belediye Başkanı Katip Demir, Alaniçi Köy Muhtarı Cemal Yıldız ve Çiftçiler Birliği Başkanı Hüseyin Çavuş Kelle de birer konuşma gerçekleştirdi.
Festivalin açılış etkinliğinde Alaniçi Kadınlar Derneği, Erenköy Lisesi, AKAD Satranç Derneği, Karadeniz Kültür Derneği, Yakın Doğu Üniversitesi ve Mağusa Kültür Derneği dans gösterisi sundu.

Güncelleme Tarihi: 14 Temmuz 2017, 09:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474