banner564

‘Fantazi yapıyorduk’

Ormanda elleri, ayakları bağlı ve çırılçıplak halde bulunan İlker Arabacı’yı bıçakladığı iddia edilen 18 yaşındaki Moldovalı Dorina, olayda kasıt olmadığını söyledi

‘Fantazi yapıyorduk’
banner598
Çiğdem AYDIN
Girne’de önceki gün Bellapais’teki ormanlık alanda bir kadının 28 yaşındaki İlker Arabacı’yı bıçakla yaralaması sonucu meydana gelen ve ülke genelinde büyük ilgi uyandıran bıçaklama olayında ilginç gelişmeler yaşanıyor. 
Ormanlık alanda 28 yaşındaki İlker Arabacı’yı delici aletle yaralayan 18 yaşındaki Moldova uyruklu Dorina Codreanu dün polis tarafından Girne’de mahkemeye çıkarıldı.
Seks işçiliği yaptığı ortaya çıkan Dorina’nın olay günü Arabacı ile buluşup birlikte olmak için ormanlık araziye gittiği öğrenildi.
Olayla ilgili tutuklanan Codreanu ifadesinde, fantazi yaparken kaza olduğunu öne sürdüğü öğrenildi. Codreanu’un, Arabacı’nın ellerini ona ait pantolon kemeri ile ayaklarını da şalıyla bağladığı belirtilirken, olayda göğsünden yaralanan Arabacı’nın durumunun kritik olduğu kaydedildi. 

Kadını pazarlayan Selçuker de yakalandı
Yapılan soruşturmada, Codreanu ile Arabacı arasındaki irtibatı sağlayan ve para karşılığı kadınları pazarladığı öne sürülen Sezer Selçuker de gözaltına alındı.
Hakkında, “Adam öldürmeye teşebbüs” ve “Ağır yaralama” suçlarından soruşturma başlatılan zanlı Codreanu ile “fuhuşa teşvik” suçundan gözaltına alınan zanlı Selçuker dün tutuklama talebi ile Girne’de mahkemeye çıkarıldı.

Dorina’nın kullandığı suç aleti bulunamadı
Mahkemeye olayla ilgili şahadet veren polis polis, önceki gün saat 12.00 sıralarında Beylerbeyi köyünün güney kısmındaki ormanlık arazide henüz tespit edilemeyen bir nedenden dolayı zanlı Codreanu’un, İlker Arabacı’yı delici bir aletle göğüs kısmına bir kez sokmak sureti ile yaraladığını söyledi. 
Polis, çevredeki vatandaşların ihbarı ile olay yerine gittiklerini ve Arabacı’yı çıplak, elleri bağlı bir şekilde bulduklarını ifade etti. Polis, göğsünden kesici aletle ağır yaralanan İlker Arabacı’nın ameliyat edildikten sonra yoğun bakıma alındığını ve hayati tehlikesinin devam ettiğini kaydetti. Soruşturmayı yürüten polis, zanlının kullandığı suç aletinin henüz bulunamadığını belirterek soruşturmanın yeni başladığını alınması gereken ifadeler olduğunu söyledi. 
Polis, soruşturmanın tamamlanabilmesi için zanlı Codreanu’nun bir gün süreyle tutuklu kalması talebinde bulundu. 

Sezer Selçuker, fuhuşa teşvikle suçlanıyor
Polis, zanlı Codreanu’nun ardından duruşmaya çıkarılan zanlı Selçuker’in de ormanlık alanda meydana gelen olayla bağlantılı olarak  “Fuhuşa teşvik” suçundan gözaltına alındığını kaydetti. Polis, zanlı Sezer Selçuker’in, İlker Arabacı’yı ağır yaralayan 18 yaşındaki Dorina Codreanu’yu “cinsel ilişkiye” teşvik suçundan tutukladıklarını söyledi. Polis, zanlı Selçuker’in evinde yapılan aramada 2 bin 500 TL nakit, 200 ABD Doları bulduklarını kaydetti. Polis, Selçuker’in yabancı uyruklu iki kadını daha para karşılığı pazarladığını tespit ettiklerini, ancak zanlının isimlerini vermediğini belirterek soruşturmanın devam ettiğini kaydetti. Polis, zanlı Selçuker’in de soruşturma amaçlı bir gün süreyle poliste tutuklu kalması talebinde bulundu.
Mahkeme zanlılar hakkında bir gün tutukluluk emri verirken,  zanlılar, Dorina Codreanu ve Sezer Selçuker’in bugün ek tutukluluk talebiyle yeniden Girne Kaza Mahkemesi’ne çıkarılmaları bekleniyor.

Güncelleme Tarihi: 14 Temmuz 2017, 09:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474