banner564

LTB’de işler düzeliyor

Harmancı, “19 milyon TL’ye ulaşan yatırım kalemindeki 9 milyon TL belediyenin öz kaynağı” dedi

LTB’de işler düzeliyor
banner598
Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Mehmet Harmancı belediyenin 19 milyon TL’ye ulaşan yatırım kalemlerinin 9 milyon TL’sinin öz kaynaklarından oluştuğunu, bunun da 2008 yılından sonra LTB tarihinde ulaşılan en yüksek rakam olduğunu belirtti.
LTB’den yapılan açıklamaya göre, Harmancı, “Bölge Bölge Lefkoşa” toplantıları kapsamında Sancaktar Kalebey Parkı’nda Ortaköy’deki yurttaşlarla buluştu.
LTB Asbaşkanı, bazı meclis üyeleri, Ortaköy Muhtarı Faik Taşel ve belediye yetkililerinin de hazır bulunduğu toplantıya, bölge sakinleri de katıldı.
Başkan Harmancı, geçtiğimiz yıla göre daha rahat ve güler yüzlü bir şekilde toplantıya geldiğini, çünkü LTB’nin ekonomik durumunun geçtiğimiz yıla göre çok daha iyi bir noktada olduğunu belirtti.
Bankalara olan borçların yüzde 65, müteahhitlere olan borçların da yüzde 70 oranında azaldığını vurgulayan Harmancı, göreve geldiği ilk günden itibaren sıkı ve etkin mali bütçe disiplini ile bunu başardıklarını kaydetti. Harmancı, böylece belediyenin hareket kabiliyetini, öz kaynak yatırım imkanını arttırdığını belirtti.
Daha önceki yıllarda kamuoyunu meşgul eden “Personel maaşları ödenecek mi” sorularının kendi görev süresinden beri artık sorulmadığına işaret eden Harmancı, “Çok zor şartlarda umutsuz dönemler geride kaldı. Dünü kaybettik ama yarınımız aydınlık, Lefkoşa artık ayağa kalkıyor” dedi.
Ortaköy özelinde LTB’nin yürüttüğü çalışmalar konusunda da bilgiler veren Başkan Harmancı, 2012 yılından bu yıla Ortaköy’den gelen haşere, çevre ve temizlik şikâyetlerinde sürekli düşen bir grafik yakalandığını belirtti.

Güncelleme Tarihi: 14 Temmuz 2017, 09:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473