banner564

Tek tatil iki ülke

Ataoğlu, Antalya’daki turistlerin Kuzey Kıbrıs’a da gelebilmeleri için prensipte anlaşıldığını belirtti

 Tek tatil iki ülke
banner598
Turizm ve Çevre Bakanlığı tarafından düzenlenen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Turizm Tanıtım Şöleni dün Mark Antalya Alışveriş Merkezi’nde gerçekleştirildi.
Verilen bilgiye göre, KITOB, Kıbrıs Sağlık Turizmi Konseyi, Acenteler, Üniversiteler, Ticaret Odası, Koop-Süt, Emlâkçılar Birliği’nin de stantlarıyla katılarak destek verdiği ve yerli ürünlerin sergilenip ikram edildiği etkinliğe yoğun ilgi gösterildi.
Bakanlığın ülke turizmini tanıtmak amacıyla başlattığı çalışmalar kapsamında Antalya’da düzenlenen ve Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu’nun da katıldığı şölende, Otello Halk Dansları ekibi, Çağdaş Müzik Derneği, Anadolu Ateşi ve Grup Rötar dans ve müzik gösterisi sundu. Şölende ayrıca yerli ürünler de sergilenip ikram edilerek KKTC tanıtım broşürleri dağıtıldı.
Türkiye’nin değişik illerinde Kuzey Kıbrıs’ı tanıtmak amacıyla çeşitli etkinlikler yaptıklarını dile getiren Bakan Ataoğlu, Antalya’da ilgili paydaşlarla yaptıkları temas ve görüşmelerden olumlu sonuçlar aldıklarını belirtti.
Ataoğlu, Kuzey Kıbrıs’ta sadece yaz değil kış döneminde de turizm yapılabileceğini bu yüzden yaz döneminde de tanıtım etkinliklerini sürdürdüklerinin altını çizdi.

“Antalya’daki turistler KKTC’ye getirilecek...”
Ataoğlu, turizm tanıtım etkinliklerinin gördüğü yoğun ilgiden ötürü memnuniyetini dile getirerek, Bakanlık temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşen toplantıda, turistlere tek tatilde iki ülke alternatifi sunulması konusunda çalışma başlatılması yönünde mutabakat sağlandığını söyledi.
Ataoğlu, “Antalya’ya getirilen turistlerin ülkemiz Kuzey Kıbrıs’a da özel deniz seferleri ve havayollarıyla gelebilmeleri için prensipte anlaştık. Umarım en kısa zamanda sektörün de toplantılardaki katkısı sürer ve başlatılan çalışmaların ürünlerini kısa zamanda alırız” diye konuştu.
Ataoğlu ayrıca, bugüne kadar Türkiye’de 8 ilde düzenledikleri etkinliklere devam edeceklerini dile getirdi. Ataoğlu, tanıtım faaliyetlerinin sadece belirli bir dönemde değil, 12 ay süreceğini vurguladı.

Savaşan: Daha çok çalışmalıyız
Öte yandan, Antalya’daki etkinliğe katılan Kıbrıs Sağlık Turizmi Konseyi Başkanı Ahmet Savaşan, Kıbrıs konusunda yaşanan son gelişmelerin ardından başta Türkiye, Ortadoğu, Avrupa ve diğer ülkelerle ilişkilerin geliştirilmesine yönelik olarak atılacak bu ve buna benzer adımların öneminin çok daha iyi anlaşıldığının altını çizdi.
Savaşan” Ülke insanımızın refahını yükseltmek ve ülke içi katma değeri arttırmak için eskiden çok daha fazla çalışmamız ve üretmemiz gerekiyor” dedi.

Güncelleme Tarihi: 24 Temmuz 2017, 09:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473