banner564

Umutlarını çaldı

“Sizi İngiltere’deki üniversiteye kaydettireceğim” diyerek 7 öğrenciyi kandıran ve yüklü miktarda paralarını alarak yurtdışına kaçtığı iddia edilen Ramiz Aslanlı, geri dönünce yakalandı

Umutlarını çaldı
banner598
Teoman TURAN
Kuzey Kıbrıs’ta son dönemde hızla artan sahtekarlıkla para temini olaylarına bir yenisi daha eklendi.
Diyalog muhabirinin elde ettiği bilgilere göre, KKTC’de eğitim gören 7 öğrenciyi İngiltere’deki üniversitelere kaydedeceğine dair vaadler verip, paralarını alarak dolandırıcılık yaptığı öne sürülen Azerbaycan uyruklu Ramiz Aslanlı önceki gün ülkeye giriş yaparken gözaltına alındı.
Ercan Havaalanı’nda gözaltına alınan zanlı dün de Girne’de mahkemeye çıkarılarak soruşturma amaçlı hakkında 2 gün tutukluluk emri alındı.
Zanlının dolandırıcılık suçunu Eylül-Ekim 2016 tarihleri arasında işlediği, 7 öğrenciyi Londra Üniversitesi’ne kayıt yapacağına dair kandırdığı ve toplam 8 bin 430 İngiliz Sterlini, 2 bin 50 Amerikan Doları ve bin 900 Euro aldıktan sonra yurtdışına kaçtığı öne sürüldü.
Zanlının ülkedeki bir üniversitede çalıştığı ve orada öğrenci temsilciliği yaptığı öğrenildi. Polis, zanlıya ait banka hesaplarını inceleme altına aldığı, dolandırılan öğrencilerden ifadeler alacağı belirtildi.

Güncelleme Tarihi: 24 Mayıs 2017, 11:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473