banner564

“Dur deme zamanı”

Uyuşturucu ile mücadelede farkındalık yaratmayı hedefleyen Karanlığın Gölgesinden Aydınlık Yarınlara Projesi tanıtıldı

“Dur deme zamanı”
banner598
Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu’nun yürüttüğü “Karanlığın Gölgesinden Aydınlık Yarınlara Projesi”, 15 Şubat’ta düzenlenecek iki toplumlu gösterimle başlıyor. 
Proje, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın eşi Meral Akıncı himayelerinde “Dur Deme Zamanı” sloganıyla gerçekleştirilecek. Proje kapsamında, The Dance of Cyprus’un sahneleyeceği “Karanlığın Gösterisi” isimli oyun ilk olarak 15 Şubat Pazartesi günü Güney Kıbrıs’ta yer alacak. Güney’de sergilenecek oyun ise, Rum lider Nikos Anastasiadis’in eşi Andri Anastasiadis’in himayelerinde, “uyuşturucunun iki toplumu da tehdit ettiği” gerçeğinden yola çıkılarak sahnelenecek. 
“Karanlığın Gölgesinden Aydınlık Yarınlara Projesi” dün, Lefkoşa Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen basın toplantısıyla tanıtıldı. Basın toplantısında projenin amaçları ve hedefleri anlatıldı. 

10 bin kişiye ulaşılacak
“Uyuşturucuya karşı büyük bir farkındalık yaratmak ve toplumsal duyarlılığı yükseltmek” amacıyla Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu’nun yürüttüğü “Karanlığın Gölgesi’nden Aydınlık Yarınlara Projesi” ile 5 bin öğrenciye ve toplamda ailelerle birlikte 10 bin kişiye ulaşılması hedefleniyor. 

Dürüst: Uyuşturucuya karşı savaş açtık
Basın toplantısına katılan Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst, uyuşturucuya karşı savaş açtıklarını ve uyuşturucuyu bu ülkede istemediklerini belirterek, uyuşturucu ile mücadelenin 16 Şubat’tan itibaren eğitim müfredatına dahil edileceğini açıkladı. 
Dürüst, ailelere; “Çocuklarımızla daha fazla ilgilenelim, onlara vakit ayıralım, çocuklarımızın nerede olduğunu, ne yaptığını, kiminle arkadaşlık ettiğini bilelim. Hangi ortamda olduğunu, kiminle ne paylaştığını bilen bir aile yapısının ülkede egemen olmasını istiyoruz” diye seslendi. 
Basın toplantısına sağlık sorunları nedeniyle katılamayan Meral Akıncı adına Cumhurbaşkanlığı Siyasi İşler ve Tarih Özel Danışmanı Dr. Meltem Onurkan Samani, Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst, Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu Başkanı Hasan Karaokçu, projenin ana sponsorluğunu üstlenen KKTC Telsim Genel Müdür Yardımcısı Fevzi Tanpınar, “Karanlığın Gölgesi” isimli dans tiyatrosu genel yönetmeni Tanju Hastunç ve projeye destek veren örgüt ve kurum temsilcileri katıldı. 

Samani: Meral Akıncı’nın mesajını okudu
Meral Akıncı adına basın toplantısına katılan Cumhurbaşkanlığı Siyasi İşler ve Tarih Özel Danışmanı Meltem Samani, komisyonun Meral Akıncı himayelerinde gerçekleştirdiği projenin uyuşturucu ile mücadelede önemli bir yeri olduğuna işaret etti. Samani, Meral Akıncı’nın çok istemesine rağmen kız kardeşini kaybetmesi ve sağlık sorunu yaşaması nedeniyle basın toplantısına katılamadığını kaydetti. 
Akıncı’nın sosyal sorumluluk projesine destek vermekten mutluluk duyduğunu belirten Samani, ayrıca Meral Akıncı’nın basın toplantısına gönderdiği mesajı da okudu. 

Karaokçu: Gençleri bilinçlendiriyoruz
Komisyon Başkanı Hasan Karaokçu da, göreve geldiklerinden beridir uyuşturucu ile mücadelede farkındalık yaratma ve gençleri bilinçlendirmek için çalıştıklarını vurgulayarak, yaptıkları çalışmaları anlattı. 
Karaokçu, “Karanlığın Gölgesi” isimli oyunun sahnelenme programının ileriki günlerde açıklanacağını belirterek, hedeflerinin 10 bin kişiye ulaşmak olduğunu söyledi. 
Proje çalışmalarını anlatan Karaokçu, projeye destek veren Meral Akıncı, Kemal Dürüst, oyun yönetmeni Hastunç ve Telsim’e teşekkür etti. 


Hastunç: Katkı koyduğumuz için mutluyuz
The Dance of Cyprus Genel Yönetmeni Hastunç da, gençlere ve halka yönelik düzenlenen uyandırma ve farkındalık projesine destek vermekten mutluluk duyduklarını belirterek, proje kapsamında oyun gösterilerinin 15 Şubat'tan itibaren başlayacağını söyledi. 
Hastunç, sahne sanatlarının farkındalık yaratmasının önemine işaret ederek, oyuna ve projeye destek veren herkese teşekkür etti. 

Tanpınar: Önlem alınmalı
Telsim Genel Müdür Yardımcısı Fevzi Tanpınar da, Telsim olarak bugüne kadar birçok sosyal sorumluluk projesine destek verdiklerini, ancak ilk kez uyuşturucu ile mücadele projesinde yer aldıklarını ifade ederek, çocukların ne kadar spor, kültürel ve sosyal projelerle buluşturulursa bu tehlikeden o kadar uzak tutulabileceğine inanç belirtti. 
Tanpınar, ülkenin konumu dolayısıyla uyuşturucu ile mücadeleye ayrı bir önem gösterilmesi gerektiğini belirterek, yetkililer yanında özellikle ailelerin çocuklarına ayrı önem vermesi ve bu sorundan uzak tutması için önlem alması gerektiğine işaret etti. 


Güncelleme Tarihi: 03 Şubat 2016, 09:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474